Zima i dlouhý lockdown jsou za námi a konečně přichází léto, čas venkovního setkávání a osvěžujících drinků. Užijte si ho jako praví Italové. Dopřejte si na závěr dne svůj aperitivo moment se skleničkou výtečného nápoje a dodejte odpoledni s přáteli či rodinou italský šarm a styl. Campari i skvělá nealkoholická alternativa Crodino budou těmi nejlepšími společníky pro zářivější podvečer.

Všechny produkty Campari a Crodino najdete zde.

Aperitivo moment patří mezi vzácné okamžiky, které mohou být součástí životního stylu každého z nás. Neformální setkání se sklenkou jedinečného drinku a malými pochoutkami zpříjemní každé odpoledne a skvěle naladí na přicházející večer. Naučte se žít život s lehkostí!

Italy milovanou chvilku si můžete užít doma na zahrádce, venkovní terase i v restauraci. Nedílnou součástí je Campari – výjimečný aperitiv, který je typický svou sytě rudou barvou a lahodně hořkosladkou chutí s tóny pomerančů. Zkuste si z něj namíchat jednoduché drinky Campari Orange, Campari Spritz či Campari Soda. 

Campari Orange

1 díl Campari
2-3 díly pomerančového džusu (nejlépe fresh)
led, plátek pomeranče

Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a doplňte 2-3 díly (8-12 cl) pomerančového džusu. Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče.

Campari Spritz

1 díl Campari
2 díly prosecca
1 díl sody
led, plátek pomeranče

Vinnou sklenici naplňte ledem a dávkujte v pořadí soda (4 cl), prosecco (8 cl), Campari (4 cl). Promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče. 

Campari Soda

1 díl Campari
2 díly sody
led

Sklenici naplňte ledem, nalijte 1 díl (4 cl) Campari a 2 díly (8 cl) sody a promíchejte.

Kromě drinků nezapomínejte ani na drobné občerstvení. Dejte při výběru lahůdek prostor rozmanitosti. Obklopte se pestrou paletou italských delikates a malých jednohubek. Na stole by neměly chybět například olivy, bruschetta, grissini s dipem, mini špízy, caprese či různé druhy sýrů.  

TIP: recepty na italské chuťovky podle ambasadora Milana Zaleše

Sušenky z listového těsta 

Budeme potřebovat:
rozválené listové těsto
1 ks vejce
hrstka oregana
sůl a pepř

Těsto dáme na plech a rozkrájíme rádýlkem na malé čtverečky. Potřeme vajíčkem, ochutíme solí, pepřem a oreganem. Takto připravené těsto dáme péct na 170 stupňů do předehřáté trouby na 20 minut. Pečeme tak dlouho, dokud sušenky nezezlátnou. 

Caprese 

Budeme potřebovat:
2 ks rajčat
1 ks mozzarelly
hrst bazalky
malinový, hruškový a olivový olej
sůl a pepř

Rajčata přepůlíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme na talíř. Poté natrháme mozzarellu a přidáme ji společně s listy bazalky na talíř. Dochutíme oleji, solí a pepřem. Servírujeme s rozpečeným pečivem.  Více informací o aperitivo momentu, Campari i recepty na jednotlivé drinky najdete na stránkách www.aperitivomoment.cz.

TIP: Nalaďte se na italskou vlnu s Campari

Ani bitter, ani likér – prostě Campari. Jedinečný hořkosladký nápoj s chutí pomerančů, bylin a koření je charakteristický svou rudou barvou evokující západ slunce, s nímž se dostává ke slovu vášeň. Není tedy divu, že se Campari stalo symbolem italského životního stylu, způsobu života i kultury. Campari je také ikonou ve světě módy, umění, designu a je neodmyslitelnou součástí světoznámých koktejlů. Tajná receptura této nenahraditelné ingredience mnoha oblíbených drinků vznikla již v roce 1860 v italském městě Novara a od té doby se nijak nezměnila. 


TIP: Campari Soda – hit letní sezony vždy po ruce

Spojením ikonického Campari a sody v poměru 40:60 vzniká osvěžující drink Campari Soda. Nechte se okouzlit jeho namíchanou verzí – atraktivní „ready to enjoy“ balení se vejde i do malé kabelky.

Proslulou lahvičku, kterou navrhl jeden z nejslavnějších futuristických umělců Fortunato Depero již v roce 1932, tak můžete mít vždy u sebe. Campari Soda je první „ready to drink“ produkt v historii alkoholických nápojů vůbec, který se navíc od doby svého vzniku nezměnil. Nenechte si ujít tento lahodný drink a zároveň symbol italského designu a umění. 

Jak podávat Campari Soda?

Drink je připravený k vypití přímo z lahvičky, stačí ho vychladit a případně vložit brčko. Pokud si jej chcete vychutnat ve sklence třeba při aperitivo momentu, naplňte sklenici ledem, nalijte obsah lahvičky a ozdobte plátkem pomeranče.

Aperitivo moment bez alkoholu, ale přesto s báječným drinkem! 

Ochutnejte stylové Crodino a vyzkoušejte perfektní nealkoholickou variantu aperitivo momentu! Přestože se oblíbená podvečerní chvíle obvykle pojí především s alkoholickými drinky, věřte, že Crodino vás rozhodně nezklame. Díky skvělé chuti je totiž dokonalou alternativou letních spritzů.

Osloví vás osvěžující perlivostí a vyváženou hořkosladkou chutí, která vzniká louhováním vysoce kvalitního koření, bylin, dřeva a kořenů z nejrůznějších koutů světa v místní pramenité vodě.

Crodino BiondoCrodino Rosso si nejlépe vychutnáte jako Crodino Spritz. Vinnou sklenici naplňte ledem, dolijte sodou, promíchejte a ozdobte plátkem pomeranče. Během chvíle si tak můžete naplno užívat typickou hořkosladkou chuť letních spritzů, jen s tou výhodou, že po vypití můžete klidně sednout za volant.

Vybírat můžete ze dvou variant – Crodino Biondo s jedinečnou komplexní hořkosladkou chutí pomerančů a Crodino Rosso s trpkým aroma krvavého pomeranče a lehce nahořklou tříslovinou v závěru. 

Jak si snadno připravit Crodino Spritz se můžete podívat zde

Text: Warehouse #1
Foto: Campari