Během prvního prázdninového týdne se veškerá tuzemská pozornost obrátila ke Karlovým Varům. Od 30. června do 8. července se zde uskutečnil již 57. ročník Mezinárodního filmového festivalu. Letošními hvězdami byli Russell Crowe, Ewan McGregor, Alicia Vikanderová a také Campari, jež se podruhé stalo oficiálním nápojem festivalu.

Campari ani tentokrát nechybělo na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech. Navázalo tím nejen na svou úspěšnou loňskou účast, ale také na vlastní historii spojenou s uměním a filmem. V tomto ohledu je Campari světovým fenoménem. Již ve 20. letech 20. století se začaly objevovat první reklamní plakáty kreslené umělci. Historicky bylo možné vídat značku ve společnosti modelek a hereček, které se staly tváří Campari kalendáře pro daný rok. Tak si Campari postupně prošlapalo cestu nejen ke krátkometrážním filmům, v nichž hrálo hlavní roli, ale též na světové filmové festivaly jako Cannes, Benátky, Berlín i Karlovy Vary. 

Kousek Itálie ve Varech

Festivaloví návštěvníci si Campari letos opravdu zamilovali. Atmosféra KVIFF TV Parku a Campari Lounge byla každý den okouzlující, a to hned od dopoledních hodin, kdy se prostor otevíral. Hosté si zde mohli dopřát perfektní Campari koktejly servírované do skla jako Campari Spritz nebo klasiku všech klasik, Negroni. A že si dopřávali – celkem se v Campari Lounge letos namíchalo přes 40 tisíc koktejlů. „Oproti loňskému roku se jedná o 25% nárůst, z čehož máme obrovskou radost. Těší nás, že si lidé ke Campari našli cestu, chápou unikátnost značky a baví je naše koktejly,“  shrnuje ambasador Campari Milan Zaleš.

Kromě drinků si hosté vždy mezi 17. a 19. hodinou mohli vychutnat také aperitivo moment, kdy se k nápojům podávaly speciální italské snacky. Večery se pak nesly ve znamení pulsující energie, skvělé zábavy, DJs a plného tanečního parketu.

Negroni KVIFF 57

Nejoblíbenějším letošním koktejlem byl Campari Spritz, který si plně zaslouží označení „hero drink“. Velké oblibě se těšil i signature drink, Negroni KVIFF 57. Ten v sobě spojuje Campari, Cinzano Rosso infuzované pomerančovým čajem, pomerančový likér Grand Marnier a prosecco. „Inspirace byla jednoduchá. Chtěl jsem vytvořit koktejl, který bude originálním twistem na Negroni, podpoří jedinečnou chuť Campari, a zároveň bude trochu odlehčený, aby bylo možné si jej vychutnat i přes den,“  objasňuje Milan Zaleš. Že drink hosty skutečně zaujal, dokládá počet namíchaných porcí – téměř 3500.

Představení nové láhve

Stejně jako loni se i tentokrát uskutečnila pod hlavičkou Campari jedna z festivalových party pro VIP hosty. V jejím průběhu byla uvedena a pokřtěna láhev Campari v novém designu, který je inspirovaný Milánem – městem, v němž Campari zapustilo své kořeny. Na láhev se tak promítla jedna z největších milánských památek, katedrála Narození Panny Marie. 

Pro KVIFF 57 se také podařilo vytvořit limitovanou edici magnum láhví Campari, které měly kolem hrdla omotaný filmový pás. Obdržely je významné osobnosti dvou světů, které Campari spojuje: svět filmu a filmového festivalu a svět barové kultury. 

Text: Soňa Hanušová
Foto: Vojtěch Kába