Kryštof Hordina
Whisky Ambassador
„Každá whisk(e)y má svůj příběh. Na práci ambasadora mě baví, že se můžu, na chvíli, stát jeho součástí a přiblížit ho tak ostatním. Sláinte – aneb hezky česky „na zdraví“.“
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Singleton jsou živé, moderní whisky s lehkou, bohatou, perfektně vyváženou hedvábnou chutí. Palírna Dufftown, založená v roce 1896, se nachází uprostřed úrodné oblasti Speyside v městě Dufftown. V této oblasti nazývané Zahrada Skotska se nachází více než polovina skotských palíren.
Typickým znakem palírny je progresivní přístup k výrobě whisky, který je přitom stále zakořeněn v tradicích a řemeslné výrobě. Symbol tohoto přístupu je losos ve znaku. Představuje nejen výrazný prvek skotské domoviny a historie, ale zároveň filozofii značky plout proti proudu.
Nový destilát (new-make spirit) se se vyznačuje tóny ovoce a zelené trávy, výjimečnou jemností a hlubokou chutí, což je dáno dlouhou fermentací a pomalou destilací v destilačních kotlích velmi vysokého štíhlého tvaru. Destilát následně zraje v pečlivě vybrané kombinaci sudů z evropského dubu (ex-sherry), které dodávají bohaté ovocné tóny, a sudů z amerického bílého dubu (ex-bourbon), které naopak dodávají medové náznaky vanilky. Výsledná whisky je bohatá a hedvábná a je ideální vstupní branou do světa single malt whisky.
Singleton Dufftown 12 YO je jemná, přirozeně plná whisky, která se vyznačuje nasládlými ovocnými tóny a přetrvávající příjemnou hřejivostí. V aroma se projevuje dřevo, pražené ořechy s bohatými ovocnými tóny a třtinového cukru. V chuti se pečená jablka, ořechy, stopy černého rybízu, třtinového cukru a kávy.
23 ocenění včetně zlaté ze Scotch Whisky Masters 2014, zlaté ze San Francisco Spirits Competition 2017 a ocenění Best Speyside Malt v kategorii 12 let a mladší z World Whiskies Awards 2012.
28. listopad
24. prosinec
25. leden