8. únor
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
V roce 1984 začal Alois Gölles jako první vyrábět balzámový ocet (balsamico) z jablek. Dodnes je vyráběn redukováním a fermentací moštu z místních odrůd štýrských jablek. Dlouhým zráním se věci stávají nekonečně dobrými a proces zrání, který je součástí balzámové fermentace, je doslova uměním, jež korunuje celý proces výroby octů. Tomuto octu trvá více než 20 let, než absolvuje svou pouť stále menšími sudy z různých druhů dřeva, jako je dub, kaštan, akát, třešeň a jasan, a nakonec dosáhne své konečné harmonické zralosti. Tento ocet je jednou z nejvzácnějších chuťových přísad na světě.