8. únor
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
V roce 2021 stvořila společnost La Maison a Velier novou sérií rumů ve spolupráci s agenturou Magnum.
Tuto legendární agenturu založili v roce 1947 fotografové slavných jmen, mezi nimi třeba Robert Capa a Henri Cartier-Bresson, a dnes zastupuje ty nejlepší světové fotožurnalisty.
Druhá edice řady Magnum vzdává hold americkému fotografovi Alexi Webbovi, narozenému v roce 1952, který je členem této agentury od roku 1979. Proslul svými živými, poutavými barevnými fotografiemi, které zachycují nahodilé či záhadné momenty, často na místech poznamenaných sociálně-politickými konflikty.
Tato kolekce není jen souborem rumů, ale ztělesňuje most mezi uměním destilace a fotografií. Každá láhev spojuje tyto dva světy, zdůrazňuje originální dílo mistra fotografa a výjimečný rum z renomované palírny. Tato řada oslovuje nejen milovníky rumu, ale také sběratele umění a fotografie.
Sada obsahuje všechny 4 rumy v sérii v lahvích o objemu 0,7 litru.
Hampden 13 Y.O.
Palírna Hampden Estate, založená v roce 1753, destiluje rum téměř tři století v Trelawny Parish, oblasti historicky známé jako „grand cru“ jamajského rumu. Edice destilovaná v roce 2010 je výjimečná, neboť představuje nejstarší tropicky zrající rum lahvovaný palírnou Hampden. S obsahem esterů mezi 200 a 400 g/hlPA při destilaci nese označení LROK (Light Rum Owen Kelly), značku, kterou Hampden stvořil v roce 1952.
Rum zrál 13 let v sudech po bourbonu, lahvován byl o síle 60 % a nabízí paletu komplexních vůní a hlubokých chutí.
Beenleigh 8 Y.O.
Palírna Beenleigh, založená v roce 1884, se nachází na břehu řeky Albert v jihovýchodním Queenslandu. Vyrábí rum z melasy získané z cukrové třtiny zpracované posledním soukromým mlýnem v Austrálii – Rocky Point Sugar Mill. První destilace probíhá v kolonovém destilačním zařízení, zatímco druhý průchod probíhá v měděném kotlíkovém destilačním zařízení. Rum zrál 8 let v sudech po bourbonu a lahvován byl o síle 60 %.
Saint James 12 Y.O.
Historie palírny Saint James sahá až do roku 1765. Jde o nejstarší a největší palírnu na ostrově, které reprezentuje historický odkaz Martiniku. Poté, co ji v roce 1973 koupila společnost Cointreau, byla v roce 1874 destilerie přesunuta ze Saint-Pierre do Sainte-Marie na východním pobřeží Martiniku. Od 14. července 2003 je ve vlastnictví společnosti La Martiniquaise.
Tento agricole rum byl destilován na kreolském kolonovém zařízení, zrál 12 let v sudech po bourbonu a jako o směs dvou ročníků (2003 a 2010) byl o síle 45 % lahvován přímo v destilerii Saint James. Nese chráněné značení původu Appellation d’Origine Contrôlée Rhum Agricole.
Clarendon 10 Y.O.
Palírna Clarendon, založená v roce 1780, patří společnosti National Rums of Jamaica. Je vybavena trojitou kolonou pro výrobu lehkých rumů, ale disponuje i dvěma kotlíkovými destilačními přístroji s dvojitým retortem, kde destiluje těžké rumy s obsahem esterů až 1 500 g/hlPA.
Tento rum nese označení „MBS“. Obsah esterů se pohybuje mezi 10 a 60 g/hlPA. Zrál 10 let v sudech po bourbonu a lahvován byl o síle 60 %.