28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rumy El Dorado vznikají v palírně Demerara Distillers Limited v Guyaně. Výroba rumu má v této zemi dlouhou historii a v jednu chvíli se zde nacházelo více než 300 palíren. Na konci 20. století však zůstala jen jedna. Společnosti Demerara Distillers Limited se podařilo zachránit ze zanikajících palíren původní destilační kotle a kolony, které byly převezeny a instalovány do poslední aktivní palírny Diamond. Mezi nimi byly mimo jiné i dva poslední dřevěné pot stilly vyrobené před více než 250 lety, na kterých se destiloval původní námořnický rum. Díky tomu je dnes palírna v unikátní pozici, kdy má možnost vyrábět rumy několika různých stylů. Nejen kvůli tomuto historickému odkazu si společnost zastává na mimořádné kvalitě svých rumů.
Tento prémiový rum z Guyany se vyznačuje lehce dřevitou, bohatou chutí, která vzniká blendováním rumů vyrobených na třech různých destilačních zařízeních: Enmore Coffey Still, Diamond Coffey Still a jedinečném dřevěném zařízení Port Mourant Double Wooden Pot Still. Po destilaci zraje minimálně 12 let v dubových sudech.
Jde o rum lehčího stylu, jehož chuť je pikantní, suchá a perfektně vyvážená. Vynikne samotný, na ledu, či v klasickém koktejlu Mai Tai či Old Fashioned.
Aroma: intenzivní, s tóny koření, citrusových plodů, cukrové třtiny, medu a karamelek.
Chuť: v zajímavém charakteru se zprvu projevují pikantní tóny koření přecházející k nasládlé chuti medu a pomerančů s tóny kůže a dubu.
Závěr: elegantní a suchý.
28. listopad
24. prosinec
25. leden