Objevujete rádi nové chutě, jejich variace i kombinace, a to nejen na poli pokrmů, ale též koktejlů? Chcete se naučit, jak své chuťové pohárky rozmazlit dokonalou souhrou aromat v gastronomickém zážitku, který sami vytvoříte? Nalezení správné chuťové rovnováhy může znít jednoduše, ale často to představuje nejnáročnější část vaření a podávání jídel spolu s nápoji. Nechte se proto inspirovat zkušenými kuchaři, kteří ve spolupráci s našimi ambasadory tu nejtěžší část odvedli. Na některém z kulinářských kurzů ve školách vaření, se kterými spolupracujeme, vás naučí, jak na to.
V posledních letech se vaření jakožto koníček, ale také jako profese, těší obrovské popularitě a s ní roste i jeho prestiž. Z velké části se tak děje díky televizním pořadům, kde se předvádí nadané kulinářské talenty, ale svojí roli hrají i sociální sítě, kde se to jen hemží nekonečným množstvím obdivuhodných domácích výtvorů. Jídlo a vše kolem je trendy téma a pokud se chcete naučit vařit nebo se zdokonalit ve svých kulinářských dovednostech, máte více možností než kdy jindy.
Chcete-li jít ještě o krok dál a patříte mezi milovníky prémiových destilátů, můžete se s námi ponořit do tajů foodpairingu. V kurzech vaření se naučíte vytvářet pokrmy a míchat koktejly, které ve svém aromatickém souznění vytvoří nezapomenutelný chuťový zážitek.
Své gastronomické obzory spojené s našimi destiláty si můžete rozšiřovat v následujících školách vaření.
LABORATORIO
Škola vaření Laboratorio je členem skupiny La Collezione. Její misí je naučit vás přípravu vašich oblíbených jídel, které znáte z jejich italských bister a restaurací, nebo recepty, které byste chtěli umět, jen jste zatím nenašli odvahu je vyzkoušet. V Laboratoriu sledují nejnovější trendy světové gastronomie a ty promítají do svých kurzů. S přispěním Ultra Premium Brands a Warehouse #1 zde zajímavých kurzů vzniklo několik.
Italský večer si můžete užít v kurzu „Ve stylu Campari“. Šéfkuchař Laboratoria Martin Kortus pro něj sestavil menu skvěle ladící s hořkou chutí tohoto ikonického aperitivu a ambasador Milan Zaleš jej propojil s výtečnými koktejly.
Na kurzu s esencí francouzského luxusu, kterým se prolíná chuť a vůně slavného likéru Grand Marnier, budete překvapeni, kde všude se aroma divokých pomerančů a koňaku hodí. Vše o tomto oblíbeném likéru se od Filipa Jančárka dozvíte na kurzu „Ve stylu Grand Marnier“.
Pokud máte rádi exotickou kuchyni, oceníte kurz „Pestrost filipínských chutí s rumem Don Papa“, kde si osvojíte přípravu čtyřchodového menu, v němž velkou roli sehrává tento prémiový rum. Koktejly s nádechem Filipín vám na tomto kurzu připraví František Holeček.
Ušlechtilé švýcarské ovocné destiláty Fassbind jsou po desetiletí pověstné svou vysokou kvalitou a jejich čistá a plná chuť skvěle ladí ke zvěřině. V kurzu „Zvěřina a pálenky“ vám o nich více poví Zdeněk Zajíc.
Na stránkách Laboratoria můžete kurzy zakoupit také formou dárkového voucheru.
OLA KALA
Škola vaření Ola Kala byla vůbec první svého druhu v České republice a příští rok oslaví 15 let od svého vzniku. V Ola Kala to nevypadá jako v luxusní kuchyni noblesní restaurace, nenajdete tady konvektomaty ani jiné urychlovače vaření, zato vás ale tato tradiční škola vaření zaujme promyšlenými menu a recepty. V neskutečně příjemné atmosféře se budete cítit tak uvolněně, jak to jen lze.
V letošním roce Ola Kala otevřela své druhé designové studio na Žižkově, ve kterém budou nově probíhat i kurzy doplněné o řízenou degustaci prémiových destilátů, a to v podobě párování s jednotlivými chody.
V kurzech zaměřených na domácí hovězí jídelníčky, řeznické steaky a Hola espaňa budete moci při výkladu Kryštofa Hordiny ochutnat whisky koktejly a některý z nich si zkusit sami namíchat.
V kurzech francouzské kuchyně se potkáte se Zdeňkem Zajícem, který vám odhalí tajemství koňaků Godet.
Populární rumy a koktejly z nich, si vychutnáte společně s Lukášem Hanzlem v kurzech jihoamerických mas, steaků a všeho ze svíčkové.
Všechny kurzy na vaření s destiláty naleznete na stránkách Ola Kala. První termíny byly vyhlášeny na kurzy „Úvod do Francie a koňaků“, „Řeznické steaky a whisky“, „Jihoamerická masa a karibské rumy“ a „Steak ze svíčkové a karibské rumy“. Zakoupit je můžete také formou dárkového voucheru.
MARTINKORTUS.CZ
Martin Kortus je světaznalý šéfkuchař, který studoval na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku, kde později spoluvlastnil restauraci Il Vigneto na 1st. Avenue. Po návratu do Čech zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření. Nyní působí jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření Laboratorio a provozuje vlastní online kurzy, ve kterých používá například ušlechtilé octy Gölles a jeho oblíbený rum Don Papa.
Prostřednictvím živého přenosu si s ním můžete společně uvařit a užít přitom spoustu zábavy z pohodlí domova. Jednoduše si vyberte jídlo, na které máte chuť a jeho tým vám doručí čerstvé suroviny, které budete k vaření potřebovat. Recepty jsou vybírány tak, aby jejich přípravu zvládl opravdu každý a výsledný pokrm potěšil vaši duši.
S Martinem si můžete užít i naprosto ojedinělý kurz „Novoroční přípitek“ určený především pro firmy a pokud jste velký milovník rumu nenechte si ujít kurz „Don Papa v živém přenosu“.
Text: Pavla Janečková Hájková
Foto: Warehouse #1