28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Sherry San Emilio se vyrábí výhradně z hroznů odrůdy Pedro Ximénez, které se po sklizni suší na slunci tak dlouho, až z nich zbudou v podstatě jen rozinky. Toto víno prochází oxidačním typem zrání, což znamená, že zraje uvnitř sudu v kontaktu se vzduchem, a to dlouhých 12 let.
Výsledné sherry je vazké a má tmavě mahagonovou barvu. Vůní připomíná fíky a rozinky, na patře je bohaté, jemné a sametové, vyznačuje se výraznou sladkostí a dlouhou dochutí. Podává se mírně vychlazené, optimálně na 10–12 °C. Hodí se k čokoládě, moučníkům a vanilkové zmrzlině, ale také k výrazným modrým sýrům. Ideální je jako digestiv.
Po otevření by se mělo skladovat v chladničce a spotřebovat do 12 měsíců.
28. listopad
24. prosinec
25. leden