24. prosinec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Jihoafrická značka Mhoba Rum se díky poctivému procesu výroby může pyšnit označením Pure Single Rum. K výrobě rumu používá místní jihoafrickou cukrovou třtinu Nkomazi, která je pěstována na vlastních plantážích Mhoba Sugar Estate na okraji městečka Malelane. K výrobě rumu se používá čistá šťáva z cukrové třtiny a její zpracování probíhá od začátku až do konce zcela ručně, výjimkou není ani ručně ovládaný lis. To umožňuje denně vyrobit maximálně čtyři tisíce litrů šťávy. Ta je následně přemístěna do fermentační nádrže, kde za použití místních kvasinek fermentuje pod otevřeným nebem až 3 týdny. Každý rum je vyroben 100 % kotlíkovou destilací v malých várkách. Rumy Mhoba neobsahují žádná přidaná aditiva, barviva či dochucovadla a ručně se plní do lahví s etiketami, které navrhl sám zakladatel značky. Rum se zde vyrábí s mimořádnou poctivostí a láskou a na výsledek jsou jeho tvůrci právem hrdí.
Tento rum je vyroben speciální metodou, kdy rum nezraje v sudu, ale se sudem. Lokálně pěstovaná cukrová třtina se vylisuje, nechá se prokvasit a vydestiluje se na pot stillu. Bílý rum je následně uložen do velkých skleněných demižonů s chipsy z amerického bílého dubu, které si značka Mhoba sama nařezala a vypálila. Po maximálním využití tohoto „glass cask” neboli „skleněného sudu“ je rum ještě přemístěn k druhému zrání do sudů, které dříve obsahovaly jihoafrickou whisky. To vše dodává rumu nádherné sladké aroma se stopou kouře, karamelu, dřeva a vanilky. Chuť je krásně máslová, dlouhotrvající a vystupují v ní tóny dřeva, čokolády, vanilky a kávy.
24. prosinec
25. leden
8. únor