8. únor
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Alejandro Hernández a Luis Toro přišli v roce 1938 s novým způsobem výroby rumu, který přepsal dějiny venezuelského rumu. Rum Pampero vznikl v koloniálním domě v Caracasu, městě s výjimečnými geografickými a klimatickými podmínkami, které jsou dané kombinací hor, džungle a pobřeží.
Hernández a Toro si u svého venezuelského rumu jako první určili minimální dobu zrání dvou let. Tento standard začali postupně přebírat i jiní výrobci, až se ustálil jako samostatná norma. Pampero je historicky první rum, který ve Venezuele získal označení Añejo.
Značka Pampero byla zakladatelem kontrolovaného označení původu „Ron de Venezuela“, které pro venezuelské rumy stanovilo přísné požadavky na výrobu, staření a objem alkoholu. Název Pampero odkazuje na kovboje sedícího na vzpínajícím se koni na venezuelských pláních.
Pampero Blanco je svěží, vysoce kvalitní bílý rum. Je vyroben kombinací destilace na kotlíkovém destilačním přístroji, zařízení "batch kettle" a kolony. Zraje 4 roky v dubových sudech po skotské whisky a následně je pečlivě filtrován pro odstranění barvy a zachování chuti. Tento proces zrání mu dodává hloubku a charakter, který je u bílých rumů vzácný.
Jedná se o směs 40 různých sudů, v nichž se kombinují lehké, těžké a polotěžké rumy, aby se vytvořil jedinečný chuťový profil.
Skvěle se hodí například do koktejlu Daiquiri.