8. únor
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Alejandro Hernández a Luis Toro přišli v roce 1938 s novým způsobem výroby rumu, který přepsal dějiny venezuelského rumu. Rum Pampero vznikl v koloniálním domě v Caracasu, městě s výjimečnými geografickými a klimatickými podmínkami, které jsou dané kombinací hor, džungle a pobřeží.
Hernández a Toro si u svého venezuelského rumu jako první určili minimální dobu zrání dvou let. Tento standard začali postupně přebírat i jiní výrobci, až se ustálil jako samostatná norma. Pampero je historicky první rum, který ve Venezuele získal označení Añejo.
Značka Pampero byla zakladatelem kontrolovaného označení původu „Ron de Venezuela“, které pro venezuelské rumy stanovilo přísné požadavky na výrobu, staření a objem alkoholu. Název Pampero odkazuje na kovboje sedícího na vzpínajícím se koni na venezuelských pláních.
Pampero Especial byl prvním venezuelským stařeným rumem a je známý pro svou vyváženou chuť a výraznou zlatavou barvu. Zraje v dubových sudech po skotské whisky a míchá se z vice než 40 různých sudů, čímž získává výjimečnou kvalitu a hloubku.
Jeho chuťový profil nabízí jemné tóny dřeva, vanilky, karamelu a
zralého ovoce, což z něj činí univerzální rum, který si zachovává svůj charakter, ať už se popíjí samotný, nebo míchaný v koktejlech – skvělý je například v koktejlu Dark ‘n’ Stormy.