28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Od roku 2011 nabízí Planteray každoročně nový výběr single cask rumů stáčených z jedinečných sudů z celého světa. Tyto sudy využívají techniku dvojitého zrání, která je pro Planteray charakteristická. Zrají v tropickém i kontinentálním prostředí a poté projdou unikátním procesem třetího zrání ve speciálně vybraných sudech.
Tato sada obsahuje celou sadu 12 single casků.
Panama XO Marsala Wine Cask
Single cask Planteray Panama XO vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Kontinentální zrání: 5 let v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Marsala.
Lahvován byl o síle 43,2 %.
Aroma: intenzivní se suchým ovocem, rozinkami a meruňkami ve směsi s citrusovou marmeládou. Káva dodává komplexnost, zatímco mandle a muškátový oříšek nabízejí hřejivý podtón.
Chuť: sladký charakter s tóny hnědého cukru a skořice.
Závěr: bohatý s tóny lískových oříšků, tabáku a hřebíčku.
Paraguay 2019 Kyro Rye Whisky Cask
Single cask Planteray Paraquay 2019 vznikl z rumu z destilerie Fortin. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po Kyro Rye whisky.
Lahvován byl o síle 44,5 %.
Aroma: velmi ovocné, exotické a tropické s tóny ananasu, banánu, citrusu a jablka, doplněné meruňkou. Bylinné a květinové tóny přidávají eleganci a svěžest.
Chuť: kulatá a bohatá, překypující ovocnými příchutěmi, vanilkou, kávou a máslovými bonbóny.
Závěr: dlouhý s tóny žitného chleba, medu a lesních plodů.
Jamaica 5 Y.O. Ferrand Dry Curacao Cask
Single cask Planteray Jamaica 5 Y.O. vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Lluidas Vale. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny.
Tropické zrání: 5 let v 200L sudu po bourbonu.
Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Ferrand Dry Curacao.
Lahvován byl o síle 47,1 %.
Aroma: mandarinka a citronová kůra, doplněná lesními plody a květinovými tóny. Vanilka a skořice přináší hřejivý dojem.
Chuť: ovocná s tropickými tóny, citrusy a švestkový koláč.
Závěr: dlouhý a vrstvený s tóny pomeranče, papáji, kardamomu a hřebíčku.
Fiji Islands 2019 Coffee Liqueur Cask
Single cask Planteray Fiji Islands 2019 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 5 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 7 měsíců v sudu po kávovém likéru.
Lahvován byl o síle 45,4 %.
Aroma: intenzivní a mnohotvárné s tóny kávy, karamelu, vanilky a lískových oříšků. Svěží nádech hrušky, citronové trávy a jemných květových tónů.
Chuť: směs vanilkového fondánu a medu, zvýrazněna zázvorem.
Závěr: dlouhý a jemně hořkosladký, s bohatými tóny čokolády a sušeného banánu.
Barbados 2018 Saint-Estephe Wine Cask
Single cask Planteray Barbados 2018 vznikl z rumu destilovaného v Don Jose Distillery. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 3 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Saint-Estephe.
Lahvován byl o síle 50,5 %.
Aroma: elegantní a vinné, s ovocnými, zemitými a minerálními tóny. Náznak dubu, mandlí, karamelu, skořice a vanilky tvoří rafinované pozadí.
Chuť: strukturovaná a komplexní, tropické ovoce, tabák a kůže.
Závěr: dlouhý s tóny másla, cedru, tymiánu a medu.
Jamaica 2017 VRW Kentucky Bourbon Cask
Single cask Planteray Jamaica 2017 VRW vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Long Pond. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 6 měsíců v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 5 let a 10 měsíců v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 8 měsíců v sudu po Willet Kentucky bourbonu.
Lahvován byl o síle 51,9 %.
Aroma: intenzivní ovocný profil, kterému dominuje zralý banán, meloun, ananasová a limetková kůra, prolínající se s přezrálým ovocem.
Chuť: příjemná „funky“ chuť, typická pro jamajské rumy s tóny ananasu a citrusů
Závěr: dlouhotrvající a komplexní s přetrvávajícími citrusovými tóny.
Cuba 2016 Multi-oak Cask
Single cask Planteray Cuba 2016 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Ronera Villa Clara. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 1,5 dne.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 2 roky v multi-oak sudu.
Lahvován byl o síle 43,7%.
Aroma: zelené jablko a banán, grilovaný ananas a náznak pomeranče. Vrstvy vanilky se prolínají se různým kořením.
Chuť: kulatá, svěží a kořeněná s výraznými citrusovými a travnatými tóny.
Závěr: suchý a minerální s dochutí pomerančové kůry a pepře.
Land Selection 12 Y.O. Moscatel Wine Cask
Single cask Planteray Land Selection 12 Y.O. vznikl z rumů destilovaných v roce 2012 v renomovaných destilériích po celém světe. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení.
Třetí zrání: 1,5 roku v sudu po víně Moscatel.
Lahvován byl o síle 46,6%.
Aroma: bohaté a komplexní s dřevitými a kořeněnými tóny, doprovázené sušeným ovocem. Lehčí bylinný nádech dodává svěžest.
Chuť: z počátku sladkost hroznů, která přechází do směsi sušeného ovoce.
Závěr: výjimečně dlouhý a bohatý, s tóny melasy a kávy.
Trinidad 2011 Kopke Porto
Single cask Trinidad 2011 vznikl z rumu vyrobeného v destilerii Trinidad Distillers ltd. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 11 let v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 1 rok a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 9 měsíců v sudu po portském víně Kopke.
Lahvován byl o síle 47,3%.
Aroma: intenzivní a komplexní s tóny ostružin, malin, třešní, švestek, tropického ovoce a růží.
Chuť: vyvážená s výraznými tóny malin, banánů a meruněk.
Závěr: směs mučenky, jahod a manga spolu s krémovým pocitem.
Spain 2012 Pedro Ximenéz Sherry Cask
Single cask Planteray Spain 2012 vznikl z rumu destilovaného v Azucarera del Guadalfeo Distillery S.A. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 2 dny.
Kontinentální zrání: 11 let a 3 měsíce v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Další zrání: 8 měsíců v sudu po Pedro Ximenéz Sherry.
Lahvován byl o síle 42,6%.
Aroma: směs vanilky a kouřových tónů, doplněná dřevitými a kořeněnými prvky. Karamel, skořice a muškátový oříšek umocňují aromatickou komplexnost.
Chuť: velmi bohatá v čele s máslovým bonbónem a tabákem.
Závěr: dlouhý a suchý s kouřovou melasou a silnými tóny kávy.
Fiji 2004 Umeshu Plum Liqueur
Single cask Planteray Fiji 2004 vznikl z rumu destilovaného v Rum Co. Of Fiji. Byl vyroben z melasy na kolonovém destilačním zařízení. Fermentace probíhala 7 dní.
Tropické zrání: 17 let v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po Umeshu švestkovém likéru.
Lahvován byl o síle 48,6%.
Aroma: bohaté a hluboké s intenzivní švestkou. Vrstvy karamelu dodávají svěží sladkost, zatímco směs koření a dřevitosti dodává hřejivý pocit.
Chuť: směs švestek, banánů, citrusů a kokosu se prolíná s vanilkou.
Závěr: tóny kakaa s praženými ořechy a meruňkami.
Barbados 2016 Amarone Wine Cask
Single cask Planteray Barbados 2016 vznikl z rumu destilovaného ve West Indies Rum Distillery. Byl vyroben z melasy na kotlíkovém i kolonovém destilačním zařízení.
Tropické zrání: 4 roky v 200L sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2 roky v 350L sudu po koňaku Ferrand.
Třetí zrání: 1 rok v sudu po víně Amarone.
Lahvován byl o síle 45,1%.
Aroma: velmi ovocné a elegantní, otevírá se tóny rozinek, fíků a sušených švestek. Následované sladkostí černých třešní a banánů.
Chuť: bohaté a komplexní, čokoláda a černý pepř dodávají pikantní nádech.
Závěr: dlouhý a vrstevnatý, tóny máslového karamelu a krémové sladkosti.
Za rumy Plantation stojí Alexandre Gabriel, zakladatel značky, její master blender a odhodlaný perfekcionista. Během 90. let křižoval Karibik a vyhledával ty nejlepší rumy, aby následně založil značku Plantation a světu představil rumy v ikonických, lýkem převázaných lahvích.
28. listopad
24. prosinec
25. leden