28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Se svým tátou zkušeným palírníkem destiluje David Gölles whisky v jejich rodinné palírně Manufaktur Gölles od roku 2003. Vždy jim záleželo na tom, aby zpracovávali především odrůdy obilí, které rostou na polích regionu Riegersburgu.
Protože se nejedná o oblast, kde se pěstuje ječmen, bylo jim od začátku jasné, že jejich cesta nepovede směrem k jednosladové whiskey, ale že se svou rozmanitostí surovin přiblíží spíše bourbon whiskey. Destilovali kukuřici, žito, špaldu, ječmen, pšenici, ale také oves, pohanku a proso.
V posledních několika letech již převzal otěže destilace whisky David sám. Nyní si vybírá své oblíbené suroviny a sudy jako palírník i jako blender.
Hra s různými sudy je podstatnou součástí jeho práce. V současnosti má ve sklepích přes 40 různých typů sudů a stále přibývají nové. Není nic, co by ho nezaujalo, a stojí mu zato všechno vyzkoušet.
Kromě klasických dubových sudů z Francie, Ameriky, Rakouska nebo Balkánu jsou to také sudy po sherry, portském víně a různé sudy po víně. Portfolio doplňují například také sudy po tequile, nebo mezcalu.
Ruotker's Wilhelm III.
Vilém sjednocuje Skotsko a Rakousko.
Nejkvalitnější skotský ječmen, silně vyuzený nad rašelinovým ohněm, zpracovaný, destilovaný a zrající v sudech z amerického bílého dubu v rakouském Riegersburgu.
Výsledkem je silná jednosladová whiskey s intenzivní kouřovou vůní.
Jedná se o výraznou a mnohovrstevnatou whisky.
28. listopad
24. prosinec
25. leden