28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Shakara je 12letý tropicky zrající thajský rum od společností La Maison a Velier.
Název Shakara pochází sanskrtského slova shakar, které připomíná dlouhou historii pěstování cukrové třetiny v jihovýchodní Asii od dob neolitu. Ačkoli se vám při vyslovení pojmu rum možná instinktivně nevybaví Thajsko, země patří k největším pěstitelům cukrové třtiny na světě (spolu s Brazílií, Indií a Čínou).
Shakara se vyrábí v centrální provincii Nakhon Pathom, v úrodné oblasti s tropickým podnebím, které během dlouhého procesu zrání výrazně zvyšuje koncentraci chutí v destilátu. Kombinace vysokých průměrných teplot a vlhkosti vzduchu mezi 60 a 80 % koncentruje chutě rumu a dodává mu bohatou a intenzivní chuť, stejně jako dlouhý a komplexní závěr, a to díky andělské dani, která je mnohem vyšší než u rumů zrajících v kontinentálním prostředí.
Suroviny: Melasa, vyráběná z místní cukrové třtiny
Destilace: Kolonový destilační přístroj
Zrání: 12 let, v tropickém podnebí Thajska, v sudech po bourbonu
Obsah alkoholu: 45,7 %
Bez přidaného cukru nebo barviva.
Aroma: rafinované a opojné – vedle elegantních tónů včelího vosku, vřesovitého medu a karamelu se objevují ořechové tóny.
Chuť: čistá, živá. Dynamický nástup kolísá mezi třtinovým cukrem, exotickým ovocem a čerstvými fíky. Tóny slaného másla a karamelu pak podtrhuje dokonale integrované dřevo.
Závěr: dlouhý a hedvábný. Hořčicový tón rychle vystřídá vanilka. V dochuti jemná vrstva lékořice jemně pokryje chuťové pohárky. Závěr je květinový (jasmín, pelagonie, hyacint) a pryskyřičný.
28. listopad
24. prosinec
25. leden