24. prosinec
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Tato edice rumu Beenleigh potvrzuje mimořádnou péči a špičkovou kvalitu, na které si nejstarší australská palírna, fungující již od roku 1884, zakládá.
Beenleigh 2013 je ročníkový rum vyrobený z melasy, která byla vypěstována a zpracována v Queenslandu, kde následně fermentovala po dobu 3 až 4 dnů. Rum byl destilován nejdříve v koloně a poté v kotlíku. Následně zrál 10 let v sudech po bourbonu v tropickém klimatu palírny v Eagleby v Queenslandu. Andělská daň během zrání přesáhla 25 %.
Na význam klimatu na zrání upozorňuje také manažer palírny Chris Kim:
„V Beenleigh bychom mohli téměř říci, že zrání probíhá v subtropickém klimatu, neboť teploty se pohybují od 5 °C v zimě až po 36 °C v létě. Máme přístup k čerstvě vypuštěným sudům po bourbonu ze Spojených států, o které by stála každá jiná palírna na světě. Díky kombinaci vyšších ztrát v sudech po bourbonu a vlhkým létům máme roční ztrátu až 6 %, což činí chuť rumu ještě lepší.“
24. prosinec
25. leden
8. únor