28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké. S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master distiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní.
Gin je pojmenován po 135. poledníku východní délky, který prochází městem Akashi v prefektuře Hyogo. Inspirován je vášní pro objevování toho, co leží za hranicemi, a významným obdobím japonské historie Taisho, kdy se východní kultura setkala s tou západní. Kimio Yonezawa tomuto inovativnímu a nekonvenčnímu ginu, jenž spojuje nové chutě, dal přívlastek „Hyogo Dry Gin“.
Jeho profil je dán 8 rostlinnými výtažky, přičemž 3 jsou tradiční evropské (andělika, koriandr, jalovec) a 5 jsou rostliny unikátní pro Japonsko (zelený čaj sencha, citrus yuzu, shiso listy, ume švestky, sansho pepř). Získávány jsou od malých místních výrobců, destilují se procesem vakuové destilace a poté se míchají.
Pomyslnou třešničkou na dortu je střik destilovaného saké Akashi-Tai ze sesterské palírny přidávaný do destilátu, který zjemňuje pepřové tóny.
Gin má výrazné květinové aroma s tóny citrusového ovoce a hedvábnou, vyváženou chuť, ve které se doplňují citrusové, hořké a květinové tóny, v závěru s hřejivým, pepřovým tónem.
28. listopad
24. prosinec
25. leden