28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Destilerie Amrut se nachází v indickém Bangaloru a v provozu je již od roku 1948. Proslavila se především výrobou mimořádně kvalitní whisky a inovativního přístupu k využívání zrání v různých sudech.
Vznik ginu Nilgiris je výsledkem pečlivé práce týmu palírny Amrut, zakládá se však na prvotním botanickém výzkumu, který provedl Shri Neelakanta Rao Jagdale, syn zakladatele značky, jenž v roce 2019 zemřel.
Jeho představa byla vytvořit gin s profilem, jenž by byl charakteristický pro Indii a pohoří, podle kterého je pojmenován. Pohoří Nílgiri, v překladu doslova Modré hory, je součástí Západního Ghátu a jeho nejvyšší vrchol dosahuje nadmořské výšky 2 637 metrů. Toto místo je domovem pro širokou škálu rostlin, které se zde vyskytují ve své původní podobě, ačkoliv jsou známé po celém světě. Velká část oblasti je věnována plantážím, kde se pěstuje čaj a různé druhy koření.
Vzniku ginu předcházel pečlivý výzkum, který zahrnoval řadu cest do oblasti Nílgiri, sbírání různých ingrediencí, jejich následnou destilaci a experimentování s jejich poměry.
Výsledný gin je citrusový a jalovcový s kořeněným základem a delikátními náznaky čaje a květin.
Vzniká z celkem 10 rostlinných ingrediencí, kterými jsou: čaj, citronová tráva, jalovec, koriandr, muškátový květ, muškátový oříšek, skořice, kořen kosatce, andělika a betelové listy.
28. listopad
24. prosinec
25. leden