25. leden
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Ardbeg je ve světě skotské whisky kultovním pojmem. Palírna byla na drsném ostrově Islay založena již před 200 lety a charakter její whisky odráží divokou krajinu, kde vzniká. Při její výrobě se používá voda získávaná z blízkého jezera Loch Uigeadail a ječmenný slad nakouřený na výjimečně vysokou úroveň 50 ppm. Díky intenzivnímu nakouření a komplexnímu charakteru si whisky získala fanoušky po celém světě, ale také řadu těch nejvyšších odborných hodnocení.
Nová limitovaná edice BIZZAREBQ představuje první Ardbeg whisky inspirovanou barbeque. Za asistence mistra grillu Christiana
Stevensona (aka DJ BBQ) ji Dr Bill Lumsden propekl k whisky dokonalosti.
Whisky zrála v kombinaci dvakrát vypálených sudech po bourbonu, sudech po Pedro Ximénez sherry a speciálních BBQ sudech.
Aroma: praskající uhlí se mísí s doutnajícím dřevem a aromatickými
bylinkami a kořením. Připojují se tóny karamelek, zauzené šunky a espressa poprášeného skořicí.
Chuť: exploze kořenitých tónů - jako kousnout si do BBQ žeber
namočených v chilli. Hřebíček, chilli olej, zázvor, dehet tančí jako plameny na patře a vedou k závěru s tóny artyčoků, černých oliv a jemným náznakem sazí.