28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Boukman reprezentuje touhu po svobodě, jež se odráží i v názvu rumu. Odkazuje k osobnosti Duttyho Boukmana, jednoho z prvních vůdců povstalců na Haiti. Jejich revolta vedla až k porážce francouzských vojsk a země se stala po USA teprve druhým nezávislým státem v Americe.
Boukman se hrdě hlásí k bohaté rumové tradici na Haiti, kde dnes funguje přes 500 řemeslných palíren. Ty produkují čtyři typy rumů, přičemž Boukman spadá do kategorie clairin trempè. Jedná se o řemeslný kořeněný rum, v němž se infuzují přísady jako hořké byliny, kůry léčivých stromů, ovocné kůry, ovoce či koření.
Při výrobě rumu Boukman se přidává sedm různých botanicals, konkrétně místní dřeviny, kůra hořkého pomeranče (odrůda citrus bigaradia), nové koření, hřebíček, vanilka, přírodní extrakt hořkého mandlového oleje a cejlonská skořice. Výroba probíhá ve spolupráci se třemi haitskými rodinami, které se jí věnují už po pět generací.
Boukman se řadí mezi rumy agricole, základní surovinou je tedy čerstvá šťáva z cukrové třtiny. Do šťávy se přidají kvasinky a směs se nechá 36–48 hodin fermentovat. Následuje kontinuální destilace. Vznikne tak 75% rum agricole připravený na proces macerace. Jakmile je tento krok hotový, vytvoří se finální blend. Poté přijde na řadu studená filtrace pro odstranění nežádoucích částic. Před vlastním lahvováním se rum ještě zředí vodou filtrovanou reverzní osmózou. Během celého procesu se do rumu nepřidává žádný cukr, karamel či barviva.
28. listopad
24. prosinec
25. leden