8. únor
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Sladová whisky Glenmorangie pochází ze Skotské vysočiny, kde se destiluje v nejvyšších destilačních kotlích, jaké lze ve Skotsku najít. Přes jejich dlouhý měděný krk, který dosahuje stejné výšky jako dospělá žirafa, se dostanou jen ty nejjemnější a nejčistší výpary, a díky tomu je výsledná whisky lehká, ovocná a elegantní.
Sudy, ve kterých whisky zraje, prochází nekompromisním výběrem a každý sud se zde použije jen dvakrát.
Skrze úspěšnou řadu The Cadboll Estate přibližuje palírna Glenmorangie charakter svého milovaného highlandského domova. Nejnovější, třetí přírůstek do této řady je hluboký a krémový, s tóny sladkého koření a oříšků.
Pro zrání whisky vybral Dr Bill Lumsden sudy po amontillado sherry. Ty ho přitahují především pro intenzivnější oříškovost a kořenitost výsledného sherry, které vnímá jako dokonalé vyjádření terroiru Jerezu.
Ječmen pro toto stáčení pochází ze dvou Cadboll sklizní. Jedna část této várky zrála v sudech po bourbonu a dodává bohatost a krémovitost. Druhá část dozrávala právě ve speciálních amontillado sudech po dobu přibližně jednoho roku, čímž získala oříškové, kořenité a sladké tóny.
Aroma: dotek medu, lískových oříšků, mandarinky a sladkého mléčného karamelu. Přidávají se tóny zralého ječmene a pečených broskví. Přidáním pár kapek vody se uvolní jemná mineralita, doprovázená medovými plástvemi a květy jasmínu.
Chuť: jemná úvodní kořenitost na patře přechází k explozi sladkých a kořenitých tónů - vřesový med, perník, lískooříškové pralinky, fudge a dotek hřebíčku. Oříškovost amontillado sudů je přítomná, ale krásně integrovaná do jiných, sladkých tónů. Hedvábný závěr přináší náznak marcipánu, kokosu a biskupského chlebíčku.