28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zvyšování kvality jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím, vedou vinařství, řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu, tím, že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic orientovaných na jihovýchod se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací, pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich předků. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru, který vytváří ideální prostředí pro pěstování vína je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou, jenž dýchá vášní a historií, odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost, vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole.
V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 2014" zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani "nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom, že je jejich práce oceňována jak veřejností, tak kritiky z řad odborníků.
Růžové víno “Nerubé Cerasuolo” je autentickým, svěžím a harmonickým přírodním vínem. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností.
Po ruční sklizni začíná macerace na slupkách po dobu několika hodin a následná vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 16°C . Zraje šest měsíců v ocelových tancích Inox a následně v láhvi, do té doby, než ji otevřete.
Místo původu: Itálie, region Abruzzo, provincie Chieti, městečko Vasto
Vinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & Marchesani
Biologický certifikát: IT-BIO
Označení: Nerubé Cerasuolo d’Abruzzo DOC Organic
Barva: třešňově červená
Odrůda: 100% Montepulciano d’Abruzzo
Vinice: Monteodorisio ležící na jihovýchodě v nadmořské výšce 190/200m (je to panoramatické místo, kterému dominuje hrad z 15.století) Podnebí je během celého roku mírné, ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře, vinice jsou obdělávané dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně v první dekádě října
Půda: jílovitá s výskytem oblázků
Chuť: v ústech je svěží, obzvláště harmonická a perzistentní, výrazná chuť červeného ovoce s příjemnou kyselinkou
Vůně: ovocná s lesními tóny
Párování s jídlem: hodí se skvěle k různým předkrmům, těstovinám, rybím pokrmům, pizze, sýrům a nenáročným pečínkám
Doporučená teplota při podávání: 12°C
Životnost láhve: 3 roky od uvedení na trh
28. listopad
24. prosinec
25. leden