28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
AZIENDA AGRICOLA MUSELLA
V Itálii, v blízkosti městečka San Martino Buon Albergo nedaleko krásné Verony, se nachází zemědělská usedlost s vinařstvím, kde je vše navržené tak, aby dokonale splynulo s okolním prostředím. Jedná se o farmu Musella, klenot na 25 hektarech půdy, kde se střídají lesy, potoky a olivové háje s vinicemi, pěstované po dobu cca pěti let podle zásad biodynamiky s certifikátem Demeter. Majitelem je Emilio Pasqua z Bisceglie spolu se svou dcerou Maddalenou, vedoucí obchodního oddělení, a synovcem Enrikem, vinařem vyrábějícím vína, která interpretují krásu terroir Valpolicella jedinečným stylem a se smyslem pro tradici tohoto místa. Musella je kus historie přes 500 let starého panství a jeho stájí, proměněných na vinařství a okouzlující ubytování. Vinařství, obklopené zelenými loukami, jež se ve starověku využívalo jako stáj vznešeného paláce, má svůj vlastní vinný sklep a své kanceláře na venkovském nádvoří z roku 1500. Dnes je tento tradiční, pečlivě zrekonstruovaný vzácný prostor uzpůsoben k uskladnění sudů ve sklepě vybaveném všemi nejmodernějšími technologiemi. Zdejší farma se rozprostírá na ploše téměř 400 hektarů a nabízí pozoruhodné rozdíly ve složení kvalitní půdy. Různorodé složení terénu a šťastná, vesměs jihozápadní orientace vinic jsou garancí produkce kvalitních hroznů. Ty se na vinicích pěstují biodynamickou metodou v naprostém souladu s přírodou. Hnojení, kultivace a šlechtění se provádí způsobem, který respektuje a podporuje úrodnost a vitalitu půdy a současně typické vlastnosti rostlinných a živočišných druhů. Toto propojení s přírodou a úplné respektování jejích rytmů se děje v závislosti na kosmických a lunárních cyklech, bez používání syntetických minerálních hnojiv a chemických pesticidů. Elegance vlastní tradičním odrůdám je proto považována za koncepční centrum jejich vín, skutečné odhalení území bohatého na jedinečné nuance a složitosti, které není vylepšováno jako komerční vína. Kvalita, autentičnost a odpovědnost za ekosystém – to jsou tři zásadní principy, které shrnují jejich přísnou výrobní filozofii.
Drago Rosé
Velmi svůdné a svěží růžové víno. Vyznačuje se lehkostí a snadnou pitelností. Je skvělým příkladem toho, jak je vinařství dokonale schopné přecházet od náročnějších produktů k lehčím a bezstarostnějším vínům, což vždy zaručuje vynikající standard kvality. Je ideální pro první slunečné dny i jako aperitiv ve společnosti dobrých přátel.
Sklizeň je přísně manuální. Macerace probíhá v chladu na slupkách po dobu několika hodin. Při dosažení 4% podílu alkoholu se macerát oddělí od slupek. Následně probíhá spontánní kvašení v nádržích z nerezové oceli a zrání na ušlechtilých kalech po dobu čtyř měsíců.
Místo původu: Itálie, provincie Verona, městečko San Martino Buon Albergo
Vinařství: Azienda Agricola Musella
Biodynamický certifikát: Demeter od r. 2014
Barva: světle růžová
Odrůda: 100 % Corvina – modrá odrůda z italské oblasti Benátsko patří k těm odrůdám, které mají vícero různých projevů v závislosti na vinařově práci, všeobecně lze však říci, že vína z této odrůdy disponují svěžestí, světlejší karmínovou barvou, výrazně ovocitým charakterem (do třešní) a lehkými mandlovými, příjemně nahořklými tóny. Nemá přebytek tříslovin
Vinice: Monte Drago s celkovou rozlohou 27 hektarů a stářím 24 let se rozprostírá jihozápadně na kopci, který odděluje Montorio od Valle d'Illasi, a je obdělávaná dle biodynamických kritérií; sklízí se výhradně ručně v posledním srpnovém týdnu
Roční produkce: cca 4 800 lahví
Půda: středně jílovitá, bílá hlína a tuf (druh horniny ze sopečného popelu vyvrženého během sopečné erupce a postupem času konsolidovaného do jednolité masy)
Chuť: v ústech svěží a citrusová s minerálními tóny na patře
Vůně: květinová (růže) s tóny ovoce (malina)
Párování s jídlem: hodí se skvěle jako aperitiv, k rybím pokrmům, měkkýšům, mořským plodům a pizze
Doporučená teplota při podávání: 10–12 °C
28. listopad
24. prosinec
25. leden