28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rodinné vinařství Jasci & Marchesani je příběhem plným kouzla a vášně, ve kterém se zkušenosti a moudrosti mužů a žen předávají už po generace. Závazek každého osobního doteku je tajemstvím neustálého zlepšování jejich produktů. Dějiny jejich rodiny a vína jsou neodmyslitelně spojeny s vášní pro zemi a společným přáním, aby ovoce rostlo láskou. Již téměř padesát let papá Sebastiano Jasci s velkým pracovním úsilím a odvahou a jeho žena Lucia Marchesani s úctou k tradici a okem k inovacím, vedou vinařství, řídíc se zkušenostmi a předvídavostí. V roce 1978 provedli v té době odvážnou změnu, tím, že si definitivně zvolili certifikovanou ekologickou cestu. Jejich synové Ludovico a Nicola se později plně zapojili do chodu vinařství a postarali se o pokračující růst a prestiž. Jejich 33 hektarů specializovaných vinic směřujících k jihovýchodu se brzy stalo synonymem pro hrozny vypěstované pouze ruční prací, pomocí organických materiálů z jejich farmy. Špičkový enologický proces a pečlivé dozrávání ve sklepech činí víno Jasci & Marchesani tím nejlepším dědictvím jejich otců. Celoživotní houževnatost v kombinaci s účinkem jemného mořského větru, který vytváří ideální prostředí pro vinaření je vedlo k výběru hroznů schopných vyjádřit plné bohatství terroiru. Vína vyrobená z těchto hroznů na místě s jedinečnou atmosférou, jenž dýchá vášní a historií, odpočívají v ocelových tancích a barikových sudech při ideální teplotě pro jejich výslednou dokonalost, vyváženost a upřímnost s jakou se objeví na vašem stole.
V prestižní publikaci “Ročník nejlepších italských vín 2014 zvolil odborník Luca Maroni vinařství Jasci & Marchesani nejlepším italským výrobcem v indexu příjemnosti”. Toto důležité uznání ctí práci celého vinařství. Získaná ocenění vín jsou jejich radostí a pozitivním svědectvím o tom, že jejich práce je uctívána a odměňována jak veřejností, tak i kritiky.
Suché červené klasické víno “Montepulciano d’Abruzzo DOC” zaujímá 50% celé produkce a je autentické a přírodní. Jedná se o nejvíce exportovaný produkt tohoto vinařství. Má nejmenší dopad na životní prostředí díky recyklovaným etiketám i lahvím, které navíc patří k nejlehčím láhvím na trhu. Je to jemné víno s úžasnou strukturou.
Vinifikace probíhá při kontrolované teplotě 25°C. Mošt maceruje na slupkách v ocelovém tanku po dobu nejméně 15 dní. V další fázi se již prokvašený rmut (narušené vinné hrozny) vylisuje. Zraje a odpočívá 6 měsíců v dubových sudech a poté ještě v láhvi.
V průvodci itaských vín “Guida l’Espresso” 2013 získal ročník 2010 titul “Vino dell’Eccellenza” (víno nejvyšší kvality) a ročník 2015 získal v roce 2017 86 bodů v časopise “Wine enthusiast”.
Místo původu: Itálie, region Abruzzo, provincie Chieti, městečko Vasto
Vinařství: Azienda Agrobiologica Jasci & Marchesani
Biologický certifikát: IT-BIO
Označení: Montepulciano d’Abruzzo DOC Barva: intenzivní rubínově červená s lehce fialovými odstíny Odrůda: 100% Montepulciano d’Abruzzo
Vinice: Vasto “Colli” má pět hektarů nejlepšího Montepulciana ležícího na slunečném jihu a jihovýchodě ve větrem štědré nadmořské výšce 190m, Vasto “Monteodorisio” má sedm hektarů ležících na jihovýchodě v nadmořské výšce 200m, na panoramatickém místě, kterému dominuje hrad z 15.století a “Casalbordino”, které je kouzelným městečkem plným přírodních krás, je se sedmnácti hektary největší oblastí jejich vinic, kde Montepulciano leží na západě v nadmořské výšce 30m. Podnebí je během celého roku mírné, ne příliš chladné zimy a horké léto se štědrým větrem od moře, vinice je obdělávaná dle biologických kritérií; sklízí se výhradně ručně koncem října nebo první týden v listopadu
Půda: jílovitá s výskytem oblázků
Chuť: přímá, vyvážená a na patře plná s náznaky lesních plodů a skořice vedle jemných tříslovin Vůně: typická ovocná s lehkým náznakem vanilky
Párování s jídlem: hodí se skvěle k pečeným a grilovaným masům a zralým sýrům Doporučená teplota při podávání: 18°C
Životnost láhve: 5 let od uvedení na trh
28. listopad
24. prosinec
25. leden