Buondonno Casavecchia alla Piazza Chianti Classico D.O.C.G.

Skladem: 5

Do 25. 11. u vás

410 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
1139
Značka:
Gabrielle Buondonno
Země původu:
ITÁLIE
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
14,0 %

BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZA
Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním, ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců, Toskánské organizaci organických producentů – www.ctpb.it.

Chianti Classico D.O.C.G.
Chianti Classico je hlavním obchodním produktem vinařství Buondonno, jehož vyrobí 25 000 až 30 000 lahví typu Bordolese ročně. Ve starém sklepě, který se nachází pod původní budovou vinařství, s historií sahající zpět do roku 1500, zraje víno v malých a středně velkých barikových sudech, použitých podruhé či potřetí, po dobu přibližně jednoho roku, během něhož víno vyzrává a dotváří se jeho chuť.

Místo původu: Itálie, Toskánsko, Castellina in Chianti
Vinařství: BUONDONNO Casavecchia alla Piazza
Označení: Chianti Classico DOCG
Barva: intenzivní rubínově červená
Odrůda: 90 % Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem), 10% Merlot a Syrah (červená odrůda hroznů z jižní Francie, díky které je víno komplexní s hlubokými a sametovými tříslovinami)
Vinice: prostírají se na osmi hektarech, z velké části rozložených kolem farmy Casavecchia, jižně, jihovýchodně a východně, v průměrné nadmořské výšce 440 metrů. Tři týdny před sklizní se prořezávají listy v zóně hroznů, což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Sklízí se ručně – Sangiovese a Syrah první týden v říjnu a Merlot v polovině září.
Půda: hluboká půda je tvořená směsí jílu a vápence, kamenitá s optimálním odvodňováním
Chuť: výjimečná, plná, jemná, harmonická a dobře vyvážená hustými tříslovinami a dobrou kyselostí, dlouhotrvající závěr
Vůně: zralé červené ovoce s jemnými tóny koření a vanilky, taniny jsou nasládlé a jejich aroma ve víně přetrvává
Párování s jídlem: hodí se skvěle k polévkám, zralým sýrům, červeným masům a zvěřině
Doporučená teplota při podávání: 18 °C