28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Bratři Eduardo a Julio Mestre založili Los Siete Misterios (v překladu sedm tajemství) v roce 2010 s cílem vytvořit destilát, který reprezentuje zvyky, kulturu a vášeň Mexika - mezcal. Strávili roky ochutnáváním mezcalu ve vesnicích po celé Oaxace. Setkali se s místními Maestros Mezcaleros, kteří používají tradiční techniky zdokonalované po generace. Ve snaze zachovat tyto znalosti předků se Eduardo a Julio spojili s odborníky, aby spolupracovali na moderním přístupu k tradičnímu mezcalu.
Los Siete Misterios si zakládá na udržitelnosti. Mezcaly se vyrábí pouze ze zralých rostlin agáve. Čeká se, až rostlina vytvoří, nebo se chystá vytvořit květní stonek, což se děje těsně předtím, než agáve odumře. Srdce agáve neboli piña se tři až pět dní vaří v tradičních podzemních pecích z hlíny a kamenů. Poté se drtí za použití ručně vyrobené dřevěné palice, nebo se využívají chilské koně táhnoucí tradiční zařízení zvané tahona. Šťáva a vlákna se následně uloží do velkých dřevěných kádí, kde jsou vystaveny působení vzduchu. Fermentace probíhá díky teplotě a divokým kvasinkám zcela přirozeně, přidává se pouze čistá pramenitá voda. Na konci procesu je samotná destilace, a to v měděných nebo hliněných kotlích.
Tato edice vzniká ze směsi dvou druhů agáve: Espadínu a Cuishe. Na rozdíl od většiny druhů agáve maguey, kdy listy (pencas) vyrůstají ven z piña (srdce) nebo jsou zakořeněny v zemi, se agáve Cuishe vyvíjí jako dlouhý svislý stonek nebo kmen s cukrem soustředěným blízko vrcholu, kde listy zůstávají zelené a špičaté. Tento tvar připomíná po odříznutí listů soudek, proto se Cuishe také nazývá Barril.
Tento mezcal je lahvován při síle 44 % alkoholu.
Chuťový profil: plný, bylinný mezcal, v chuti s tóny orosených zahradních bylin, spálené trávy, grilovaného ananasu, pečené agáve a zuhelnatělé pomerančové kůry.
Druh agáve: Angustifolia Haw / Karwinksii
Destilace: dvojitá v měděném kotlíku
Oblast: San Dionisio, Oaxaca
28. listopad
24. prosinec
25. leden