8. březen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Papalin je projekt věnovaný rumovým blendům, za kterými stojí Luca Gargano. Po úspěchu prvních dvou edic přichází tato značka s novým rumem z Haiti.
Papalin nese označení "tropical dependent bottler", neboť společnost Velier s palírnami uzavírá přímá partnerství, kdy na všech projektech obě strany úzce spolupracují, zejména na výběru a staření rumu, které probíhá výhradně v původních palírnách. V porovnání s jinými nezávislými bottlery je tak značka na palírnách závislá až do doby, kdy je finální rum nalahvován.
Tato edice je blendem clairinů z několika palíren (Clairin Vaval, Sajous, Casimir a Le Rocher) destilovaných v roce 2017 a rumu vyrobeného ze sirupu z cukrové třtiny v Distillerie de Port-au-Prince v roce 2018. Rumy zrály v sudech po rumu Caroni, rumu Mount Gay, bourbonu Buffalo Trace a po koňaku.
Rum odvážně překračuje hranice, a přesto zdůrazňuje svůj hluboký haitský charakter, ve kterém se mísí náznaky sladkého vína, ovocné pálenky a skotského single maltu. Tato edice se skládá výhradně z kotlíkových rumů, které zrály po dobu 4 let. Výsledný rum byl lahvován při síle 53,1 %.
Aroma: plné a opojné, s tóny ananasu, čerstvě posekaného sena, vanilky, pepře, papriky, kosatce a pampelišek.
Chuť: koncentrovaná a bohatá, s tóny hřejivé cukrové třtiny, nočního hyacintu, muškátového medu, lékořice a tabáku.
Závěr: dlouhý a živý, s tóny rýžové kaše, kafru, mirabelek, skořice a medicinálními tóny.