28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Distillerie de Port-au-Prince byla na Haiti založena v roce 2018 a je tak je nejnovější rumovou destilerií v Karibiku. Projekt začal jako spolupráce mezi rodinou Barbancourt-Linge (potomci slavné rumové dynastie Barbancourt) a La Maison & Velier (společným podnikem francouzského La Maison du Whisky a italského Velieru). Toto partnerství dalo vzniknout nové značce rumu.
Herbert Barbancourt-Linge Jr. zastává v Distillerie de Port-au-Prince funkci master distillera a manažera. On a jeho rodina tak znovu objevují metody a techniky svých předků, kteří na Haiti provozovali v letech 1870 až 1946 slavnou palírnu Barbancourt.
Providence Dunder & Syrup je druhým lahvovaným rumem destilerie. Je to nezrající rum, který kombinuje dvě tradiční výrobní metody: destiluje se ze sirupu i čerstvé šťávy z cukrové třtiny.
Cukrovou třtinu odrůdy Cristalline pěstuje Michel Sajous v Saint Michel de l’Attalaye, 150 km od Port-au-Prince. Fermentace probíhá 10-12 dnů v tancích z nerezové oceli za použití vybraných kvasinek a dunderu z předchozích fermentací, čímž vzniká mimořádná aromatická komplexita. Rum se destiluje v kotlíkovém zařízení německé značky Müller, které je ohřívané vodní lázní. Výsledný rum je zředěn na 56 % alkoholu.
Je opulentní, autentický rum. Je to ideální rum pro milovníky koktejlů, kteří mají ve svých drincích rádi kvalitní, výrazný bílý rum. Je výborný například jako báze koktejlů Ti‘Punch či Daiquiri.
Aroma: opojné, příjemné, s tóny guávy, medu a spálené třtiny.
Chuť: krémová a hřejivá, s tóny červeného ovoce, tymiánu a uzeného masa.
Závěr: jemný a dlouhý, s mandlovými a rostlinnými tóny.
28. listopad
24. prosinec
25. leden