28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand.
Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty.
Maison Ferrand často hledá pro své nové koňaky inspiraci v historii a koňak 1840 je toho výsledkem. Inspirován je koňaky 19. století, konkrétně lahví koňaku Pinet Castillon z roku 1840, a stvořen byl, aby připomínal koňak, jaký by do koktejlu použili slavní barmani té doby, jako byl Harry Johnson či Jerry Thomas. Koňaky té doby byly natolik mladé, aby byly svěží a plné chuti, ovšem tmavší, s výraznější chutí a vyšším procentem alkoholu. Na vzniku tohoto koňaku se podílel barový historik David Wondrich. Lahvován je při vyšší síle 45 % a vyznačuje se šťavnatými tóny hroznů s květinovými náznaky.
Odrůda: Ugni Blanc
Destilace: dvojitá destilace na měděném kotlíku o kapacitě 25 hL, ohřívaném otevřeným ohněm
Zrání: 25 % nové dubové sudy o obsahu 350 L (50 % Tronçais, 50 % Limousin, středně vypálené), 75 % použité sudy, ve kterých byl předtím uložen koňak.
Stáří: základ 3-5 let, přidává se malé množství koňaků 20 let starých.
Aroma: zralé, šťavnaté hrozny s nádechem lučních květů. Tóny akátových květů s náznakem cedru.
Chuť: na patře hřejivé ovoce se závěrem plné medu a koření.
Doporučené podávání: klasické koktejly, např. Mint Julep.
28. listopad
24. prosinec
25. leden