28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand.
Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty.
Koňak vytvořený k poctě 10 generací Élie Ferrandů a Mademoiselle, poslední členky rodiny, odkazuje na historii ukládání koňaku do sudů po víně. Zrání koňaku v sudech po víně a vinné eau-de-vie bylo v historických dokumentech povoleno a ačkoli na tyto dokumenty novější pravidla odkazovaly, již je nikdo nedohledával, proto byl tento fakt zapomenut. Maison Ferrand původní pravidla dohledal a dle dostupných informací byl prvním moderním výrobcem, který svůj koňak uložil do vinných sudů (tehdy s koňakem Réserve Double Cask).
Odrůda: Ugni Blanc
Destilace: dvojitá destilace na měděném kotlíku o kapacitě 25 hL, ohřívaném otevřeným ohněm.
Zrání: sudy z francouzského dubu, 20 % min. 1 rok v sudech po víně Sauternes.
Aroma: připomíná kořeněný ovocný koláč, rozinky, meruňky, kokos a karamel, následně se projeví tóny růží, pomerančových květů, muškátového oříšku a zázvoru.
Chuť: kulatá a plná, s lehce dřevitým, pepřovým profilem, který přechází v tóny pečených hrušek, medu, hroznů odrůdy muškát, ananasu a hřebíčku.
Závěr: dlouhý, svěží, ovocný s tóny máty a čerstvého tabáku.
Doporučené podávání: ideální samotný.
28. listopad
24. prosinec
25. leden