Ferrand 10 Générations

Skladem: >5

Do 25. 11. u vás

900 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
3995
Značka:
Ferrand Cognac
Země původu:
FRANCIE
Objem:
0,5 l
% alkoholu:
46,0 %

Za koňakem Ferrand stojí 380 let historie a speciální odkaz rodiny Ferrand v regionu Grande Champagne. Rodina žila v Segonzacu v Charente od 15. století a byla jednou z prvních rodin, jež v oblasti, které se později začalo říkat Grande Champagne, zakládala vinice. Každá z generací předávala své zkušenosti dál a rodina neustále zlepšovala pěstování vinné révy i destilaci vysoce kvalitních koňaků. Posledním členem rodiny byla Mademoiselle Henriette Ranson-Ferrand, která v roce 2016 předala poslání pokračovat v rodinném odkazu Alexandru Gabrielovi a společnosti Maison Ferrand.

Všechny koňaky Ferrand vznikají 100 % z hroznů z oblasti Grande Champagne 1er Cru de Cognac. Značka je silně zakořeněná v historii a rozsáhlý rodinný archiv poskytuje cennou inspiraci na další cestu. Zároveň má však také nový pohled na věc a pokračuje v tradici rodiny Ferrand s novými inovacemi a experimenty.

Koňak vytvořený k poctě 10 generací Élie Ferrandů a Mademoiselle, poslední členky rodiny, odkazuje na historii ukládání koňaku do sudů po víně. Zrání koňaku v sudech po víně a vinné eau-de-vie bylo v historických dokumentech povoleno a ačkoli na tyto dokumenty novější pravidla odkazovaly, již je nikdo nedohledával, proto byl tento fakt zapomenut. Maison Ferrand  původní pravidla dohledal a dle dostupných informací byl prvním moderním výrobcem, který svůj koňak uložil do vinných sudů (tehdy s koňakem Réserve Double Cask).  

Odrůda: Ugni Blanc
Destilace: dvojitá destilace na měděném kotlíku o kapacitě 25 hL, ohřívaném otevřeným ohněm.
Zrání: sudy z francouzského dubu, 20 % min. 1 rok v sudech po víně Sauternes.

Aroma: připomíná kořeněný ovocný koláč, rozinky, meruňky, kokos a karamel, následně se projeví tóny růží, pomerančových květů, muškátového oříšku a zázvoru.
Chuť: kulatá a plná, s lehce dřevitým, pepřovým profilem, který přechází v tóny pečených hrušek, medu, hroznů odrůdy muškát, ananasu a hřebíčku. 
Závěr: dlouhý, svěží, ovocný s tóny máty a čerstvého tabáku. 

Doporučené podávání: ideální samotný.