28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Samai je kmerský výraz pro moderní a pro rumy nesoucí tento název je to příznačné, jde totiž o jedinou značku prémiových rumů z Kambodži.
Za rumy Samai stojí Antonio Lopez De Haro a Daniel Pacheco, původem z Venezuely, kteří objevili potenciál místní produkce cukrové třtiny a rozhodli se jej využít. Zakládají si na vynikající kvalitě, proto celý proces výroby - fermentace, destilace, zrání, filtrace i lahvování - probíhá na jednom místě v kambodžském Phnom Penhu.
Základem rumů Samai je prvotřídní melasa z místní cukrové třtiny, které se zde díky podnebí mimořádně daří. Fermentuje se v nerezových tancích a následně destiluje v malých měděných kotlících pod dohledem master distillerky Moang Darachampich, dámy s výjimečným smyslem pro detail.
Bílý rum Samai se vyrábí z poloviny kotlíkovou a z poloviny kolonovou destilaci a poté zraje nejméně jeden rok v sudech po bourbonu, kde získává vyzrálou chuť a vůni s tóny banánů, kokosu, citrusů a sušeného ovoce. Filtrován je přes aktivní uhlí, díky čemuž je dokonale čirý.
Aroma: typické exotické aroma kotlíkových rumů Samai, s tóny banánu, kokosu, sušeného ovoce a citrusů.
Chuť: harmonická, s tóny vanilky, ovoce, kakaa a citrusů.
Závěr: delikátní květinový závěr s tóny sušeného ovoce a oříšků.
28. listopad
24. prosinec
25. leden