Zvýhodněný set = Chinola Passion Fruit + Gancia Prosecco D.O.C. Brut

Skladem: >5

Do 25. 11. u vás

900 Kč

Cena před slevou 1 040 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
3909
Objem:
1,45 l

Chinola Passion Fruit
V roce 2013 objevili zakladatelé značky kouzlo dominikánské odrůdy passion fruitu, kterému se místně říká chinola. Ovoce má výjimečnou tropickou chuť, ve které se dokonale vyvažuje přirozená kyselost se sladkostí. Passion fruit neboli mučenka pochází z Jižní Ameriky, ale v Dominikánské republice se mu díky ideálním podmínkám mimořádně daří.

Likér Chinola je výsledkem spolupráce odborníků v gastronomii, profesionálů v alkoholové branži a master blendera s mnoha lety zkušeností. Cílem bylo vytvořit zcela přírodní likér, který by co nejvíce zachycoval aromatičnost a chuťový profil čerstvé šťávy z plodů passion fruitu. Bylo tak přirozené, že byl likér pojmenován právě po tomto vzácném dominikánském ovoci.

Chinola se vyrábí z 3letého rumu destilovaného ze šťávy cukrové třtiny, který zrál v sudech po bourbonu a následně byl filtrován přes dřevěné uhlí, a 100 % čerstvých plodů passion fruitu. Neobsahuje žádné umělé přísady. 

Má výraznou vůni passion fruitu a hlubokou, plnou chuť, ve které je sladkost vyvážená přirozenou kyselostí.

Doporučujeme ve spojení s proseccem Gancia Brut v poměru 1 díl likéru Chinola a 3 díly prosecca. 

Gancia Prosecco D. O. C. Brut
Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se 19letý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil s víny za Alpami a nechal se jimi inspirovat. Ve Francii strávil dva roky a výsledkem této pouti bylo první italské šumivé víno. Rok po návratu, roku 1850, založil v piemontské obci Chivasso společně se svým bratrem Edoardem firmu „Fratelli Gancia“ (v překladu „bratři Ganciovi“).

Carlo využil nově nabytých znalostí z Francie a přepracoval koncept výroby šampaňského za použití hroznů odrůdy Moscato, typické pro tamní region. Vytvořil tak v podstatě nový typ šampaňského, který pojmenoval Spumante Italiano, v překladu „italské šumivé“ – toto původní víno se vyrábí dodnes (v současnosti pod názvem Gancia Asti D. O. C. G.). Tak se Carlo stal autorem a opatrovníkem prvních oficiálních pravidel italské „klasické metody“, která se dodržují do dnešního dne.

Rodinu Gancia pojí silné pouto se všemi, kdo se podílejí na výrobě jejích produktů. Vše začíná nepřetržitým a přímým kontaktem s vinicemi, půdou a pěstiteli. Honba za dokonalým produktem je podstatou kultury Gancia. Od selekce půdy a hroznů až po výběr kazety a jemné lisování vína – každý krok se provádí s maximální pečlivostí. Cyklus, který provází neustálá péče, uzavírá odpočinek lahví s vínem v historických sklepeních. Identita, řemeslná dovednost při obdělávání půdy a místo původu garantují mimořádnou kvalitu produktů Gancia. Z jasné identity plyne v čase neměnný styl produktů Gancia. Produkty značky Gancia vyprávějí příběh společnosti, jež nezapomněla na tradice a místo svého původu.

Obsah alkoholu: 11,5 %
Vzhled: Světle žlutá barva s nazelenalými odlesky; jemné, vytrvalé perlení
Odrůda: Glera (typická pro prosecco)
Výrobní proces: Hrozny jsou jemně lisovány a následně procházejí procesem klasického kvašení bílých vín – tedy bez slupek, za řízené teploty 18 °C. Zvláštní pozornost je věnována teplotě při fermentaci vína – tak se maximalizují jeho aromatické charakteristiky
Vůně: Intenzivní a přetrvávající; ovocná, kvalitní, připomínající zelené jablko a květy akácie
Chuť: Sladká a svěží, příjemná, mimořádně jemná a vyvážená, přetrvávající; ovocné zakončení
Párování s jídlem: Ideální jako aperitiv či k lehkým jídlům, předkrmům, čerstvému sýru a mořským plodům. Skvělé také jako základ koktejlů
Doporučená teplota při podávání: 8–10 °C