28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Albert Heinrich Riise byl dánský cestovatel a dobrodruh, který se v roce 1838 stal prvním lékárníkem na karibském ostrově St. Thomas. Ostrov je součástí dnešních Amerických Panenských ostrovů, v té době však patřil bývalému Dánsko-norskému království. A.H. Riise zde objevil nové rostliny, byliny a zvířata. Poznal také tajemství destilace lihovin z cukrové třtiny a v době, kdy námořníci dostávali část svého platu v rumu, se stal dodavatelem pro dánské námořnictvo.
Non Plus Ultra je latinský výraz znamenající „a dále už nic“. Podle legendy tento nápis stával v antice na Héraklových sloupech u vstupu do Gibraltarské úžiny. To mělo námořníky varovat, že překročením této hranice zároveň opouštějí dosud prozkoumanou zemi a vstupují do neznámého.
Non Plus Ultra „La Galante“ je pojmenován po Kolumbově lodi Santa Maria La Galante, na níž se plavil, když objevil ostrov St. Croix a další místa v oblasti Karibiku. Tento exkluzivní blend v limitované edici je vyroben z nejlepších destilátů z Karibiku a Střední Ameriky. Každý jednotlivý sud se pečlivě vybírá, aby vznikla vynikající vyzrálá směs, která zachycuje esenci Karibiku a flóru ostrovů. A tak si jeho hluboký, temný tón a jedinečná chuť zaslouží také jedinečnou, zvlášť propracovanou láhev.
Aroma: svůdná vůně karamelu, crème brûlée a vanilky s tóny mahagonu a aromatického dřeva pimentovníku, který roste v Karibiku, kde se mu přezdívá Bay Rum.
Chuť: komplexní, plná a jemně kořeněná chuť s nádechem pomeranče, krémové vanilky a citronu s tóny nejkvalitnějších dubových sudů.
28. listopad
24. prosinec
25. leden