28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Od cukrové třtiny až po finální kapku v lahvi; všechny procesy při výrobě rumů Botran probíhají v Guatemale, a díky tomu Botran nese chráněné označení Protected Designation of Origin (PDO). Zároveň se může pyšnit tím, že jako první výrobce rumu na světě získal certifikát udržitelnosti na celý výrobní proces. Ochrana guatemalské krajiny, podpora zalesňování deštných pralesů, využívání obnovitelných zdrojů energie, recyklace vody či podpora místních lidí – za tím vším si značka stojí.
K výrobě rumů Botran se používá panenský med ze šťávy cukrové třtiny (ne melasa), přičemž rum není nijak doslazován. Pomalá fermentace trvá 100–120 hodin za pomoci 100% přírodních kvasinek z ananasu, které dodávají rumům Botran tu pravou guatemalskou energii.
Dynamické zrání probíhá unikátním systémem solera v různých typech sudů, jejichž poměr se pro jednotlivé rumy liší: v nevypálených a vypálených sudech po americké whiskey, sudech po sherry či portském víně.
Za každým skvělým rumem stojí maestro ronero. V případě Botranu je to maestra ronera Magda López, která má s guatemalským rumem již 29 let zkušeností.
Botran Infinito je první rum na světě, který zrál v osmi různých sudech. Tato prestižní limitovaná edice vznikla jako pocta Venancio Botranu, který se narodil v roce 1893, a vyrobeno jí bylo jen velmi omezené množství 1893 lahví. Rum byl lahvován při síle 43 %.
Sudy, ve kterých rum zrál:
sudy po americké whiskey
sudy po americké whiskey, středně vypálené
sudy po španělském víně (sherry)
sudy po portugalském víně (portské)
sudy po italském víně (Amarone)
sudy po francouzském víně (Sauternes)
sudy po španělském víně (Ribera Del Duero z Burgos)
sudy po italském víně (Marsala)
Aroma: lahodné tóny javoru, čokolády, třešní a rozinek s jemným nádechem skořice a datlí.
Chuť: javorová sladkost, tmavá čokoláda a nepatrný citrusový nádech, vypálené dřevo.
Závěr: vypálené dřevo a javorový sirup.
Doporučené podávání: samotný nebo na ledu.
Dárková kazeta obsahuje navíc i exkluzivní uzávěr na lahev.
28. listopad
24. prosinec
25. leden