28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rumy El Dorado vznikají v palírně Demerara Distillers Limited v Guyaně. Výroba rumu má v této zemi dlouhou historii a v jednu chvíli se zde nacházelo více než 300 palíren. Na konci 20. století však zůstala jen jedna. Společnosti Demerara Distillers Limited se podařilo zachránit ze zanikajících palíren původní destilační kotle a kolony, které byly převezeny a instalovány do poslední aktivní palírny Diamond. Mezi nimi byly mimo jiné i dva poslední dřevěné pot stilly vyrobené před více než 250 lety, na kterých se destiloval původní námořnický rum. Díky tomu je dnes palírna v unikátní pozici, kdy má možnost vyrábět rumy několika různých stylů. Nejen kvůli tomuto historickému odkazu si společnost zastává na mimořádné kvalitě svých rumů.
Tento prémiový rum z Guyany vznikl blendováním rumů vyrobených na několika destilačních zařízeních: Enmore Coffey Still, Diamond Coffey Still a jedinečných dřevěných zařízeních Port Mourant Double Wooden Pot Still a Versailles Single Wooden Pot Still. Po destilaci zraje minimálně 15 let v dubových sudech.
Jde o rum lehčího stylu, jehož chuť je perfektně vyvážená.
Aroma: svěží, nasládlé, připomínající vůni teplého banánu, karamelu, mandlí a smaženého tropického ovoce s nádechem pomerančů.
Chuť: hebká, lehká s překvapující vyvážeností navazující na vůni.
Závěr: nádherný vanilkový tón ze sudů po bourbonu, který přetrvává až do konce.
28. listopad
24. prosinec
25. leden