Nejprodávanější prémiové rumy 3

Balíček obsahuje Don Papa Baroko (0,7L), Diplomático Reserva Exclusiva (0,7L), Plantation XO 20th Anniversary (0,7L), Appleton 15 Y.O. Black River Casks  (0,7L) a Zacapa 23 (1L). 

Don Papa Baroko (v tubě)
Baroko ve staré filipínské tagalštině znamená nadšení a chuť k životu. A je to jedna z vlastností, kterou zhmotňuje i stejnojmenná edice značky Don Papa. Don Papa je inspirován revolucionářem Dionisem Magbuelasem, známým rovněž pod přezdívkou Don Papa, který vedl boj proti španělské nadvládě na Filipínách, a jeho oddaností a nadšením.

Don Papa Baroko se vyrábí z melasy na filipínském ostrově Negros, kde se pěstuje jedna z nejsladších cukrových třtin na světě. Na úpatí pohoří Mount Kanlaon poté zraje tři až pět let v sudech po bourbonu.

Ve výsledném blendu se projevuje originální charakter značky Don Papa, který je výrazný, bohatý a plný života.

Aroma: bohaté tóny citrusů a vanilky.
Chuť: plná, s tóny kandovaného tropického ovoce a medu.
Závěr: dlouhý, výrazný závěr s náznaky rozinek a vypáleného dřeva. 

Diplomático Reserva Exclusiva (v tubě)
Rum celosvětově oceňovaný pro svou lahodnou chuť. Diplomático Reserva Exclusiva je nejoblíbenější venezuelský rum, který je blendem rumů až 12 let starých. Na kontě má více než dvacet medailí z prestižních mezinárodních soutěží a je tak jedním z nejoceňovanějších rumů. Tvůrce tohoto rumu, Maestro Ronero pan Tito Cordero, získal v letech 2011 a 2013 ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepšího master blendera. Palírna vyrábějící rumy Diplomático získala navíc v roce 2013 i ocenění Golden Rum Barrel pro nejlepší destilerii. Diplomático Reserva Exclusiva se vyznačuje jemným a komplexním profilem a dlouhým zakončením.

Plantation XO 20th Anniversary (v krabici)
Rum vytvořený k 20letému výročí Alexandra Gabriela v pozici master blendera. Vzniká z velmi starých rumů charakteristických pro Barbados a sklízí úspěchy i po více než 10 letech, které uplynuly od jeho představení.

Původ: Barbados: West Indies Rum Distillery (melasa, kolonová a kotlíková destilace).

Tropické zrání : 8-15 let v sudu po bourbonu.
Kontinentální zrání: 2-10 let v různých sudech, včetně nových sudů z bílého dubu, sudů po bourbonu a sudů po koňaku Ferrand, vypálených do různých stupňů.

Aroma: úžasné květinovo-ovocné aroma, obohacené o tóny vanilky, kakaa a mléčné čokolády.
Chuť: lehce nasládlá, s tóny skořice, melasy, vánočního koření, rumových čokolád a sušenek.

Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks (v krabici)
Appleton Estate je nejstarší nepřetržitě fungující třtinovou plantáží a palírnou na Jamajce. Rumy unikátního charakteru se zde vyrábějí již více než 265 let. Destilace probíhá malosériově v měděných destilačních kotlích, rumy poté zrají v sudech z amerického bílého dubu, ve kterých byl předtím uložen bourbon. Rumy Appleton míchá Joy Spence, první žena na světě, která získala titul master blender, a která nedávno oslavila 40 let v Appleton Estate.

Nový rum Appleton Estate 15 Y.O. Black River Casks je pojmenovaný po Black River, řece, která pramení v Appleton Estate a následně se vydává na 33 mil dlouhou cestu ostrovem, během níž přibírá několik přítoků, a poté vyústí do moře. Tato řeka hrála zásadní roli v historii jamajského rumu a výrobě cukru. Nassau Valley, místo, kde řeka pramení, je zdrojem vody i pro rumy Appleton Estate.

15letá edice vyzdvihuje terroir Nassau Valley a jeho důležitost pro rumy Appleton Estate, jejichž výroba probíhá od začátku do konce právě na tomto místě. Od cukrové třtiny, která se pěstuje v zeleném, bohatém údolí Nassau, přes jemnou, vápencem filtrovanou vodu z Black River, jež je srdcem rumů, až po zrání v horku Jamajky, rum zachycuje duch místa a vášeň lidí, kteří jej vyrábí.

Black River Casks má typické charakteristiky rumů Appleton, s tóny pražených mandlí a jemných lískových oříšků, které následují tóny intenzivní pomerančové kůry, bohaté vanilky a jemných náznaků středně pražené kávy a melasy. V závěru se projevuje delikátní koření, jemné ovocně dřevité tóny a smetanový, dlouhotrvající dozvuk.

Tento blend vzácných, ručně vybraných kotlíkových a kolonových rumů zrál v tropickém podnebí Jamajky minimálně 15 let. Některé rumy, které tvoří finální blend, však pochází až z 50letých sudů. 15leté zrání v tropickém podnebí odpovídá přibližně 45 letům v mírném klimatu.

Joy Spence doporučuje láhev po otevření nechat chvilku odpočívat, aby se rum mohl nadechnout, a následně rum vychutnávat samotný nebo s několika kostkami ledu.

Zacapa Centenario 23 (v krabici)
Vlajková loď mezi rumy, skutečný trendsetter. Guatemalský rum z panenského medu cukrové třtiny, který je destilován v destilační koloně a zraje systémem solera v nadmořské výšce 2300 metrů pod dohledem nejslavnější Master Blenderky, paní Loreny Vasquez. Během zrání je Zacapa postupně uložena do nevypálených i vypálených sudů po bourbonu, do sudů po oloroso sherry a po sherry Pedro Ximénez. V průběhu zrání je blendována se staršími rumy a výsledkem je rum neobyčejných kvalit o průměrném stáří 6–23 let.

Po opakovaném vítězství na International Rum Festival byl Ron Zacapa Centenario v roce 2002 uveden do Síně slávy této prestižní soutěže a stal se tak neoficiálním měřítkem kvality pro superprémiové rumy.