28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Rodina Yonezawa začala experimentovat s destilací již před sto lety, v roce 1917, a od té doby je destilace součástí jejího odkazu. V palírně Akashi vyrábí řadu destilátů, především pak tradiční japonské destiláty shochu a saké.
S blížícím se stoletým výročím se Kimio Yonezawa, master disitiller a blender, rozhodl postavit druhou palírnu pro výrobu whisky a ginu, do které umístil dvojité měděné pot stilly od renomovaného skotského výrobce Forsyth’s. Nová palírna byla pojmenována Kaikyo, po mostě Akashi-Kaikyo, nejdelším visutém mostě na světě, který se nachází hned před ní. Místo se vyznačuje suchou, mírnou zimou a horkým, vlhkým létem, které ve spojení s mořským vánkem poskytují ideální podmínky pro zrání destilátů. Společnost je hrdá na místo, odkud pochází, a v designu nových lahví se tak odráží řada prvků z jeho historie.
Hatozaki je název nejstaršího kamenného majáku v Japonsku, který námořníkům pomáhá navigovat bouřlivé vody přístavu Akashi již od roku 1620. Jde o symbol spolehlivosti, otevřenosti světu i obchodu a výměny zboží a nápadů a je tak příznačným názvem pro blended whisky palírny Kaikyo,
Hatozaki whisky jsou elegantní, hladké a mimořádně přístupné. Zároveň se vyznačují úctyhodnou komplexitou a vyvážeností, pro kterou jsou japonské whisky známé. Jsou výsledkem precizní práce, respektu k řemeslu a jeho porozumění, od pečlivého výběru destilátů, které tvoří každý blend, přes typ dřeva, jeho historii a stupeň vypálení, až po precizní blendování, včetně dvoustupňového procesu. Kimio Yonezawa má s destilací třicetileté zkušenosti a jeho zvědavost, spolu s hlubokou úctou k západní tradici destilace, stále posouvají hranice jeho díla.
Hatozaki Small Batch 12 Y.O. Umeshu Cask Finish je 100% sudová sladová řemeslná whisky. Jedná se o blend složený z prémiových malých šarží single malt whisky starých nejméně 5-6 let. Směs dále zraje 12 let ve starých sudech z amerického dubu a poté dozrává 6 měsíců v sudech v nichž byl předtím leželo Umeshu – tradiční japonský švestkový likér.
Výsledkem je dokonale vyvážená whisky doplněna jemnými akcenty sladké japonské švestky.
Whisky neprochází studenou filtrací a není dobarvována. Lahvována je při síle 46 %.
Má bohatý chuťový profil plný obilovin, s jódovými tóny, čerstvou hruškou, meruňkami a jemným nádechem sladového medu. Závěr s tóny žlutých švestek přináší dotek sladkosti.
28. listopad
24. prosinec
25. leden