28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Joiči je název první destilerie společnosti Nikka, která se nachází na pobřeží nejsevernějšího japonského ostrova Hokkaidó. Whisky se zde vyrábí za použití tradičních metod, se kterými se v dnešní době již téměř nesetkáme. Pod destilační kotle se zde například stále ručně přikládá uhlím. Yoichi Single Malt je historický single malt společnosti Nikka, ve kterém se příjemně snoubí aroma kouře, ovoce a květin. Má rafinované přímořské, rašelinové tóny a dokonale odráží autentický charakter jedinečné polohy palírny Joiči.
Vůně: Hladká, s plným tělem. Zpočátku příjemné tóny rašeliny a mořské soli. Poté se přidávají kandované citrusy (citron, pomeranč), lékořice, koření (muškátový oříšek, zázvor) a dřevité, zemité tóny kořenů a suchých větviček. Omamná vůně květin (karafiáty, irisy).
Chuť: Jasná a intenzivní. Rašelina, kouř, koření, čerstvé ovoce (žlutý meloun, kiwi), mandle a ořechy (vlašský ořech) a tóny čokolády. V dlouhotrvajícím, sametovém závěru zralé ovoce (hruška, mirabelka, jablko), chutě bylin a sladu, přímořská svěžest, koření (koriandr, kopr) a zemité tóny (useň, kaštany).
Doporučené podávání: Samotná či s ledem. Skvěle se hodí k mořským plodům, rybám či sýru s modrou plísní.
28. listopad
24. prosinec
25. leden