28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Tato vzácná edice je součástí nové série „Nikka Discovery“, která představuje rozmanitost ingrediencí dostupných ve dvou palírnách značky Nikka a umožňuje nahlédnout do experimentů prováděných během procesu výroby.
Společnost Nikka, druhý největší výrobce japonské whisky, provozuje v současnosti v zemi dvě palírny. Druhé destilerii Mijagikjó, otevřené v roce 1969, předcházela palírna Joiči. Ta byla uvedena do provozu v roce 1934, kdy se začala psát historie značky Nikka. Joiči se nachází ve stejnojmenném městě na ostrově Hokkaidó zhruba 50 km od Sappora a jedná se tak o nejsevernější japonskou destilerii. Zakladatel značky Masataka Takecuru zde našel místo, které je prostředím co nejvíce podobné Skotsku, které poznal během svých studií.
Právě v Joiči se zrodila limitovaná edice, která se naprosto vymyká chuťovému profilu, jenž je pro tuto palírnu typický. Klasické rašelinové, nakouřené a lehce jódovité chutě v ní střídá rovnováha mezi ovocností, medem a sladem. Právě základní vstupní surovina, ze které tato sladová whisky vzniká, je zde nejvíce přiznána. V chuti se projevují výrazné cereální tóny s příjemným suchým dozvukem.
Whisky není filtrována zastudena, právě kvůli tomu, aby vynikly její surové, výrazné tóny. Lahvovaná je pro síle 47 %.
Pro celý svět bylo vyrobeno jen 20 000 lahví.
28. listopad
24. prosinec
25. leden