7. květen
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Tennessee whiskey Jack Daniel’s Old No. 7 se dodnes vyrábí dle původního receptu Jacka Daniela z roku 1866. I výroba v Lynchburgu v Tennessee probíhá tradičními postupy.
Základem je 80 % kukuřice, 12 % sladového ječmene a 8 % žita. Protože jde o Tennessee Whiskey, prochází po destilaci velmi pomalou filtrací přes třímetrovou vrstvu dřevěného uhlí z javoru cukrodárného. Tento proces trvá několik dnů a whiskey dodává typicky jemný závěr. Poté zraje 4 až 6 let v nových, ručně vyráběných a dvakrát vypálených sudech z amerického bílého dubu, kde získává jemně kouřové aroma a nezaměnitelný charakter.
O tom, proč Jack Daniel nazval svou whiskey Old No. 7 koluje dodnes řada legend. Podle jedné z nich byla sedmička Jackovo šťastné číslo.
Aroma: kouř dřevěného uhlí spolu s dubovými tóny.
Chuť: vyvážené spojení karamelu, vanilky a dřevitých tónů s nádechem ovoce.
Závěr: jemný a zakulacený, se suchým dozvukem.
Doporučené podávání: samotný na ledu, s colou nebo například v koktejlu Lynchburg Lemonade.
7. květen
12. květen
13. květen