28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Nejlepší e-shop v ČR pro Zákazníka - WEB TOP 100
Nejlepší e-shop v ČR pro Zákazníka - IEA 2022
Největší výběr kvalitních a prémiových rumů v ČR
Kamenná prodejna
v Praze - Karlín
Nad 5.000 Kč doprava zdarma
“I love authentic products that express the personality of the land that grew them. I find the diversity fascinating, exuberating. The joy of tasting the best rums right out of the still from one terroir to the next is blissful.”
Alexandre Gabriel
Za rumy Plantation stojí Alexandre Gabriel, zakladatel značky, její master blender a odhodlaný perfekcionista. Během 90. let křižoval Karibik a vyhledával ty nejlepší rumy, aby následně založil značku Plantation a světu představil rumy v ikonických, lýkem převázaných lahvích.
Alexandre Gabriel tvoří rumy, aby reprezentovaly tzv. terroir. Vybírá z palíren výjimečné sudy, které zachycují identitu oblasti a charakterizují specifické tradice, výrobní techniky a v neposlední řadě přírodní podmínky, které rumům dané oblasti dodávají jedinečný charakter.
Rumy Plantation mu vynesly řadu prestižních ocenění, mimo jiné ocenění pro nejlepšího rumového master blendera světa (Golden Barrel Award, Londýn 2012), a dnes se řadí mezi nejvýznamnější master blendery světa.
Rumy Plantation prochází dvojitým procesem zrání, nejdříve v tropickém podnebí a poté ve Francii. V první fázi jsou rumy uloženy v sudech po bourbonu v tropickém klimatu. Přibližně 7 % rumu se zde ztratí andělskou daní a ze sudů po bourbonu rum získá tóny vanilky a kokosu.
Po několika letech ve své domovině je rum převezen do Château de Bonbonnet ve francouzském městečku Ars v srdci regionu Grande Champagne. Tam je uložen k druhému zrání do francouzských sudů po koňaku značky Ferrand, které rumu dodají delikátní taninové podtóny. Kromě toho používá master blender Alexandre Gabriel vlastní metodu „Petites Eaux“, kdy se sudy, které předtím obsahovaly rum, plní vodou. Tato voda se následně přidává do sudů, ze kterých se odpařuje rum, a vzniká tak mimořádně ucelený destilát s jemností a strukturou.
Ve Francii rumy zrají dle precizní metody domu Maison Ferrand a když dozrají k dokonalosti, jsou zde lahvovány nebo finálně blendovány.
V březnu roku 2017 se Alexandru Gabrielovi a jeho týmu splnil dlouholetý sen. Maison Ferrand koupil West Indies Rum Distillery na ostrově Barbados a třetinový podíl ve společnosti National Rum of Jamaica, která vlastní slavné jamajské palírny Clarendon a Long Pond. Společnost tak kromě odhodlaného technického týmu získala přístup k široké škále destilačního vybavení, mimo jiné raritního zařízení Vulcan, a rumového archivu, který se datuje až do roku 1893. Otevírají se tak dveře k mnoha skvělým budoucím rumům.
28. listopad
24. prosinec
25. leden