28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Drobečková navigace
Titulní strana čtyřiatřicátého čísla Warehouse #1 zachycuje Cynthii Vargas, která působí coby master blender pro značku Matusalem. Vedle rozhovoru s touto osobností se můžete těšit i na další, mezi nimiž jsou Marco Savio, majitel značky The Demon’s Share, Magdalena Pasqua, majitelka vinařství Musella a vášnivá propagátorka biodynamických postupů, nebo Štěpán Návrat, který aktuálně vlastní 3 a půl restaurace. Kromě rozhovorů se však můžete vydat po stopách jamajských palíren, historie japonské whisky či značky Angostura, jež letos slaví 200 let své existence. V rámci všeobecného objevování nemůže chybět ani ohlédnutí za letošním ročníkem Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, důkladnější pohled na tajemnou pátou chuť nebo popis vskutku výjimečného doutníku Perdomo 30th Anniversary.
Nealkoholické nápoje již dávno nezahrnují pouze vodu, nealkoholické pivo či preslazené limonády. Doba se mění. Objevují se stále nové zajímavější alternativy, a tak není divu, že i nealkoholické koktejly získávají ve své jednoduchosti daleko sofistikovanější charakter.
Již od roku 2014 je Česká republika součástí prestižní barmanské soutěže World Class. Pod našimi křídly proběhlo šest ročníků, jejichž vítězové o sobě několikrát dali výrazně vědět i ve světovém finále. V roce 2015 a 2016 se vítězové z České republiky umístili v Top 6 ze všech 56 světových finalistů, což byl obrovský úspěch pro českou barovou komunitu.
Dešťové přeháňky i první hřejivé paprsky. Tak vypadá každý rok jaro, které nám svým nevyzpytatelným počasím dává najevo, že na horké slunečné dny a venkovní grilovačky si ještě musíme chvíli počkat. Náladu si tím ale zkazit nenecháme. Ona taková domácí party má totiž také něco do sebe. Zvlášť když se podávají skvělé koktejly – jako ty níže uvedené.
Britský odborný časopis Drinks International od roku 2010 pravidelně zveřejňuje Annual Brands Report, žebříček nejprodávanějších a nejvíce trendy nápojových značek. Jak si stojí značky, které na český trh dovážíme? S potěšením můžeme konstatovat, že patří mezi jedny z nejoblíbenějších mezi barmany i hosty.
Rum & Cocktail Ambassador
Kdo by neznal jeden z nejznámějších koktejlů na bázi rumu provoněný čerstvou mátou. Jeho historie je spletitá, k výrobě však nepotřebujete ani šejkr. Vychutnejte si Mojito 11. července, kdy tento koktejl slaví svůj den.
Kdo by neznal jeden z nejznámějších koktejlů na bázi rumu provoněný čerstvou mátou. Jeho historie je spletitá, k výrobě však nepotřebujete ani šejkr. Vychutnejte si Mojito 11. července, kdy tento koktejl slaví svůj den.
Punč je nápojem, který v minulosti provázel celou řadu společenských setkání. Zatímco v jeden moment osvěžil, jindy naopak zahřál, a někdy dokonce definoval vánoční čas. Není tedy divu, že má i rumový punč svůj svátek.
Prémiového rumu je na cukroví škoda a stačí tuzemák ze sámošky? Tak to jste ještě neochutnali rozinkové koule, kde sušené ovoce ladí s nasládlým venezuelským rumem Diplomático, nebo mandlové sušenky s jamajským rumem Blackwell, který dodá cukroví příjemné, ale výrazné rumové aroma. Recepty na vánoční cukroví připravili Pavla Janečková Hájková z Vintage Kitchen a náš rumový ambasador Lukáš Hanzl.
Ano, i barmani a vlastně vůbec všichni příznivci koktejlové kultury mají svůj svátek, jenž je inspirován první známou definicí koktejlu. Alespoň tak je možné v jednoduchosti popsat ony každoroční oslavy v barech po celém světě. Kdo a kdy ovšem tento svátek inicioval? A proč byl vybrán zrovna 13. květen?
28. listopad
24. prosinec
25. leden