Buondonno Rosato Toscana IGT

Momentálně nedostupné

360 Kč

0 %

Nakupte zboží ještě za 5 000 Kč a získejte DOPRAVU ZDARMA.

Kód:
2802
Značka:
Buondonno
Země původu:
ITÁLIE
Objem:
0,75 l
% alkoholu:
13,0 %

BUONDONNO-CASAVECCHIA ALLA PIAZZA
Farmářský dům Casavecchia alla Piazza je v mapách z roku 1549 označen jako „místo Leonarda Buonarrotiho“, synovce slavného Michelangela. Ze zachované korespondence mezi strýcem a synovcem vyplývá, že statek koupil Michelangelo a že už v té době se zde vyrábělo proslulé víno. Gabriele Buondonno a Valeria Sodano, neapolští zemědělci, koupili tento statek v roce 1988 a od té doby s velkým odhodláním a důsledností hospodaří na krásné malé farmě, ve vrchovině Chianti, napůl cesty mezi Florencií a Sienou. Tady uplatňují ekologické metody při výrobě kvalitních vín a disponují také ubytováním, ve kterém můžete strávit krásnou dovolenou v kontaktu s přírodou, obklopeni lesy, vinicemi, olivovými háji a pastvinami. Od roku 1989 jsou pod pořadovým číslem 17 registrováni v jedné z prvních asociací italských ekologických výrobců, Toskánské organizaci organických producentů – www.ctpb.it.

Rosato Toscana IGT
Růžové víno Rosato Toscana se rodí ze smíchání hroznového moštu bobulí Syrah, macerovaných velmi krátce na slupkách, a hroznového moštu získaného z odluhu bobulí Sangiovese určených k produkci Chianti Classico. Je zpracované tak, aby se co nejvíce zachovala čerstvost ovoce. Spontánní kvašení za pomoci vlastních přírodních kvasinek probíhá v nádobách z nerezové oceli a zrání probíhá po dobu cca 6–8 měsíců taktéž v nádobách z nerezové oceli. V lahvi pak víno odpočívá minimálně tři měsíce.

Místo původu: Itálie, Toskánsko, Castellina in Chianti
Vinařství: BUONDONNO Casavecchia alla Piazza
Označení: Toscana IGT
Barva: intenzivní třešňově červená
Odrůda: 50 % Sangiovese (malé hrozny s nízkým výnosem a lepším poměrem mezi slupkou a moštem), 50 % Syrah (červená odrůda hroznů z jižní Francie, díky které je víno komplexní s hlubokými a sametovými tříslovinami)
Vinice: se stářím 20 let se rozprostírají na ploše 0,5 hektaru kolem farmy Casavecchia, jižně, jihovýchodně a východně, v průměrné nadmořské výšce 440 m. Tři týdny před sklizní se prořezávají listy v zóně hroznů, což jim zajistí dostatečné provzdušnění a maximální vystavení slunci. Hrozny odrůd Sangiovese a Syrah se sklízí ručně první týden v říjnu
Roční produkce: 2 500 lahví
Půda: hluboká půda tvořená směsí jílu a vápence, kamenitá s optimálním odvodňováním
Chuť: na patře je svěží, harmonická a krásně vyvážená, třísloviny jsou sotva znatelné a závěr dlouhotrvající
Vůně: třešní, malin, jahod a mírných náznaků růže v kombinaci s pikantními tóny
Párování s jídlem: hodí se skvěle k rybím a masovým předkrmům a k čerstvým sýrům
Doporučená teplota při podávání: 10–12 °C