28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Drobečková navigace
V rámci objevování rumového světa vám ambasador Jan Albrecht pravidelně přináší svůj unikátní pohled na jeden vybraný rum. Existují totiž tisíce rumů a stovky variant, jak a s čím rum servírovat. Být objektivní a rumově vzdělaný však obnáší znát rumy všechny. I proto je potřeba neustále ochutnávat a postupně objevovat jednotlivé zajímavosti ze světa rumu. Pro dnešek se pohled ubírá směrem k limitované edici od značky Cihuatán, která opět čerpá inspiraci v mayské mytologii a tentokráte přichází s příběhem plným kukuřice a kakaa.
Guatemalská palírna Botran oslavila již 82. výročí od svého založení. U příležitosti 80. výročí vznikla limitovaná edice Botran Rare Blend Guatemalan Oak, kterou nám minulý rok přijela osobně představit master blenderka Magda López. Letošní výročí připomíná další novinka, a to limitovaná edice Botran Rare Blend Vintage French Wine Cask.
Je nám velkým potěšením, že můžeme oznámit vzácnou návštěvu. Na začátku října nás navštíví Alexandre Gabriel, majitel společností Maison Ferrand a West Indies Rum Distillery a muž stojící za značkami Plantation Rum, Citadelle Gin a Ferrand Cognac.
Historie plantáží Trois Rivières, pro jejichž název byly inspirací tři řeky, Bois d’Inde, Oman a Saint Pierre, sahá do roku 1660. Od 18. do 20. století se produkce plantáží, jejichž území bylo zmíněnými řekami ohraničeno, specializovala na výrobu cukru. Postupem času se zde začal vyrábět také rum a od 20. století se tady produkce rumu stala výhradní aktivitou.
Rum Zacapa Centenario 23 byl v letech 1998 – 2002 oceněn 5× za sebou zlatou medailí na International Rum Festivalu, který se v té době konal převážně na Barbadosu, což se ještě žádné jiné značce rumu do té doby ani potom nepovedlo. Na základě těchto úspěchů byl v roce 2002 oceněn platinovou medailí a byl uveden do síně slávy tohoto Rumového festivalu. Úspěch rumu Zacapa Centenario 23 mnohým výrobcům rumů otevřel oči a napověděl jim, že rum nemusí být pouze levným destilátem, který je dobrý pouze k míchání s colou, nebo sodou a mátou. Mnozí také pochopili, že pokud svůj rum nechají vyzrát a pěkně ho zabalí, mohou si za něj říci i poměrně velké peníze a mohou se pokusit konkurovat prvotřídním světovým destilátům, jako jsou například koňaky nebo whisky.
Společnost Maison Ferrand začátkem ledna oznámila, že od letošního roku mění značka rumu Plantation svůj název na Planteray. Co vše tomuto rozhodnutí předcházelo a proč z tisíce různých variant vzešla vítězně právě tato?
Našim posláním je představovat vám kvalitní a prémiové nápoje a s tím spojenou vysokou úroveň vašich zážitků. Jsme přední hráč na trhu s prémiovými destiláty v České republice.
Když se spokojíte jen s tím nejlepším, tak je pro vás připraven náš profesionální barový catering a degustace na nejvyšší úrovni. Protože každý pro sebe chce to nejlepší. Vyhledává neobyčejné zážitky
Objevujete rádi nové chutě, jejich variace i kombinace, a to nejen na poli pokrmů, ale též koktejlů? Chcete se naučit, jak své chuťové pohárky rozmazlit dokonalou souhrou aromat v gastronomickém zážitku, který sami vytvoříte? Nalezení správné chuťové rovnováhy může znít jednoduše, ale často to představuje nejnáročnější část vaření a podávání jídel spolu s nápoji. Nechte se proto inspirovat zkušenými kuchaři, kteří ve spolupráci s našimi ambasadory tu nejtěžší část odvedli. Na některém z kulinářských kurzů ve školách vaření, se kterými spolupracujeme, vás naučí, jak na to.
Dešťové přeháňky i první hřejivé paprsky. Tak vypadá každý rok jaro, které nám svým nevyzpytatelným počasím dává najevo, že na horké slunečné dny a venkovní grilovačky si ještě musíme chvíli počkat. Náladu si tím ale zkazit nenecháme. Ona taková domácí party má totiž také něco do sebe. Zvlášť když se podávají skvělé koktejly – jako ty níže uvedené.
V rámci objevování rumového světa vám ambasador Jan Albrecht pravidelně přináší svůj unikátní pohled na jeden vybraný rum. Existují totiž tisíce rumů a stovky variant, jak a s čím rum servírovat. Být objektivní a rumově vzdělaný však obnáší znát rumy všechny. I proto je potřeba neustále ochutnávat a postupně objevovat jednotlivé zajímavosti ze světa rumu. Pro tentokrát se zaměříme na značku Rum Shark, a to konkrétně na její zachycení venezuelského rumu z roku 2009.
28. listopad
24. prosinec
25. leden