28. listopad
Vážený zákazníku, chtěli bychom Vás informovat, že e-shop není optimalizován pro aktuálně používaný prohlížeč. Pro větší vychutnání zážitku z nakupování na e-shopu si prosím stáhněte novější prohlížeč. Chci stáhnout nový prohlížeč
Drobečková navigace
V roce 2016 jsme přijali pozvání švýcarské společnosti Best Taste Trading, vlastnící destilerii Fassbind, a koncem června jsme se jeli podívat do Oberarthu, tedy vesnice ve švýcarském kantonu Schwyz, kde se pálenky Fassbind vyrábí. Příběh značky, způsob výroby i chuť těchto tradičních pálenek se nám zamlouvaly, a tak jsme se na jejich distribuci dohodli. Příběh značky vám přinášíme na následujících řádcích.
Když se řekne ovocný destilát, řadě lidí se automaticky vybaví zejména slivovice. Téměř každý má pak „stréca“ na Moravě, který pálí tu zaručeně nejlepší. Inu, budiž. Svět ovocných destilátů je však mnohem bohatší a má co nabídnout i těm, kterým poctivá moravská pálenka propaluje hrdlo.
Zdá se, že úsloví „březen, za kamna vlezem“ bude letos obzvláště poplatné. Ačkoli už netrpělivě vyhlížíme jaro, konec února nás překvapil sněhovou nadílkou. A ani v následujících týdnech nás nečeká výrazný nárůst teplot. Horké koktejly tak nadále přijdou vhod. Vyzkoušíte některý z našich tipů?
Velikonoční pondělí je svátkem, kterým se u nás vítá jaro. Následuje po Božím hodu velikonočním, kdy křesťané oslavují Zmrtvýchvstání Páně. Ovšem velikonoční oslavy nevznikly až s příchodem křesťanství. Svátky oslavující příchod jara jsou totiž mnohem starší než toto náboženství.
Kdy je Valentýna? Každoročně si 14. února připomínáme Den svatého Valentýna jako mimořádnou příležitost k oslavě lásky. Jak dobře ovšem celý příběh známe? Kdo byl svatý Valentýn a jak si ideálně vychutnat tento výjimečný den?
Kdy je Valentýna? Každoročně si 14. února připomínáme Den svatého Valentýna jako mimořádnou příležitost k oslavě lásky. Jak dobře ovšem celý příběh známe? Kdo byl svatý Valentýn a jak si ideálně vychutnat tento výjimečný den?
Mléko nebo smetana, vejce, cukr, koření a samozřejmě trochu něčeho ostřejšího. To je středověká kombinace ingrediencí, která si našla svou cestu až do 21. století a stala se proslulou pochoutkou po celém světě. U nás ji nazýváme vaječný likér, vaječný koňak, ajrkoňak nebo prostě vaječňák, zatímco ve světe tomuto sladkému nápoji říkají eggnog, rompope, koquito, eierpunsch, lait de poule či advocaat, neboť v Holandsku převládal názor, že právníci musí hodně mluvit a vajíčka působí blahodárně na hlasivky.
Prémiového rumu nebo slivovice je na cukroví škoda? Tak to jste ještě neochutnali lanýže s pekanovými ořechy, kde se čokoláda snoubí s medovým filipínským rumem Don Papa, nebo soletkové linecké se slaným karamelem, kterému dodává rumový nádech peruánský rum Millonario 10 Cincuenta. Recepty na vánoční cukroví pro vás připravila Pavla Janečková Hájková z Vintage Kitchen.
Objevujete rádi nové chutě, jejich variace i kombinace, a to nejen na poli pokrmů, ale též koktejlů? Chcete se naučit, jak své chuťové pohárky rozmazlit dokonalou souhrou aromat v gastronomickém zážitku, který sami vytvoříte? Nalezení správné chuťové rovnováhy může znít jednoduše, ale často to představuje nejnáročnější část vaření a podávání jídel spolu s nápoji. Nechte se proto inspirovat zkušenými kuchaři, kteří ve spolupráci s našimi ambasadory tu nejtěžší část odvedli. Na některém z kulinářských kurzů ve školách vaření, se kterými spolupracujeme, vás naučí, jak na to.
Láhev k Vánocům nemusí být jen nudný dárek bez fantazie. Dejte výběru trochu času a nekupujte první lepší rum nebo whisky, co vám přijde pod ruku v supermarketu. Prémiový destilát může být neobyčejný i exotický zážitek, kterým uděláte radost a obdarovanému rozšíříte obzory. Poradíme vám, na co všechno myslet a doporučíme zajímavé lahve.
Láhev k Vánocům nemusí být jen nudný dárek bez fantazie. Dejte výběru trochu času a nekupujte první lepší rum nebo whisky, co vám přijde pod ruku v supermarketu. Prémiový destilát může být neobyčejný i exotický zážitek, kterým uděláte radost a obdarovanému rozšíříte obzory. Poradíme vám, na co všechno myslet a doporučíme zajímavé lahve.
28. listopad
24. prosinec
25. leden